Kärkiseurat vahvoja, Jukurit yllätti HIFK:n – Ässille ikävä loukkaantuminen ja rökäletappio

Kärkipään joukkueet ylsivät voittoihin jääkiekkoliigassa lauantaina.

Kuva: AOP

Liigaa johtava Kärpät kukisti kotipelissään JYPin 3–1. Voitto takasi Kärpille samalla paikan Mestarien CHL-liigaan ensi kaudeksi. Suomella on Mestarien liigaan neljä paikkaa, jotka jaetaan liigamestarille ja kolmelle parhaalle joukkueelle runkosarjassa.

– Kärpät on suurseura, jonka kuuluu pelata hyvin ja osallistua kansainvälisiin peleihin. Emme mieti paikan varmistamista kauden aikana, mutta se tulee esitysten seurauksena, vastuuvalmentaja Mikko Manner sanoi.

JYPin peliä hankaloitti luottokeskushyökkääjä Miska Siikosen loukkaantuminen ensimmäisen erän lopussa.

– Pystyimme hyvin puolustamaan keskustaa ja tappamaan jäähyt. Kolmannen erän alku oli meiltä vähän passiivinen ja Kärpät rankaisi muutamasta virheestä, JYPin päävalmentaja Pekka Tirkkonen jutteli.

Tappara palasi voittojen tielle

Sarjakakkonen Tappara vieraissa TPS:n 5–0. Tappara katkaisi neljän ottelun tappioputkensa ponnettoman TPS:n kustannuksella.

– Alussa olimme vähän sukkasillaan, mutta avauserän ylivoimamaalit antoivat pelille selvän suunnan. Joukkue pelasi rohkeaa ja aktiivista peliä, Tapparan päävalmentaja Jukka Rautakorpi kiitteli.

Kotitappio oli TPS:lle kirvelevä, sillä sen matka ensimmäisen kierroksen pudotuspeleihin on kymmenen pistettä. TPS:llä on jäljellä kuusi runkosarjapeliä, joten se voi vähitellen haudata pudotuspelihaaveensa.

Porissa kuuma lauantaisauna

Liigassa kolmantena oleva Lukko murskasi vieraissa Ässät 7–1.

Raumalaiset aiheuttivat samalla Liigan kurinpidolle päänsärkyä, sillä joukkueen puolustaja David Nemecekiä uhkaa pitkä pelikielto. Nemecek taklasi kiekkoa pitänyttä Ässä-hyökkääjä Otto Kivenmäkeä suoraan päähän toisessa erässä.

Ässä-valmentaja Ari-Pekka Selinin lisäksi pelaajien tunteet kuumenivat kolmannen erän lopussa pahanpäiväisesti. Yhteensä jäähyminuutteja kertyi Ässille lauantaina 55 ja Lukolle 82.

Lukko-pakki Ilkka Heikkinen rohmusi ottelussa 1+3 pistettä. Kovavireinen Lukko on jäänyt ilman sarjapisteitä 21:n viime ottelun aikana vain kerran.

Ilveksen Rautiaiselle sadas liigaosuma

Ilves nousi neljänneksi sarjassa ohi KooKoon päihittämällä KalPan 3–0 Hakametsässä. Voittomaalin teki toisen erän puolivälissä Niko Peltola.

KalPan päävalmentaja Tommi Miettinen kävi kierroksilla Peltolan maalin jälkeen.

– Ilveksen hyökkääjä Joona Ikonen yritti syöttää omalle pakille, mutta kiekko meni päätyyn saakka. Siitä vihellettiin pitkä kiekko ja aloitus meidän päähän, mistä seurasi tuo maali, Miettinen kritisoi tuomaristoa.

Ilveksen voitto alkoi varmistua päätöserän alussa, kun Teemu Rautiainen katkaisi kahdeksan ottelun tehottoman putkensa ja laukoi ylivoimalla 2–0-maalin. Osuma oli hänelle sadas Liigan runkosarjassa.

– Merkkipaalu maistuu, mutta tärkeämpää oli tuossa vaiheessa maalin merkitys meille, Rautiainen sanoi.

Voiton takuumiehiä oli myös kauden kolmannen nollapelinsä torjunut Ilves-vahti Lukas Dostal.

Jukurit vihdoin kotivoittoon HIFK:sta

Jukurit yllätti kotikaukalossaan HIFK:n jatkoajalla 3–2 ja voitti helsinkiläiset ensimmäistä kertaa liigahistoriassa Mikkelissä. Kotijoukkueen noiton takuumies oli 3-2-ratkaisumaalin jatkoajalla tehnyt Julius Vähätalo.

HIFK oli voittanut neljä edellistä liigaotteluaan peräkkäin. HIFK oli syyskaudesta 2016 lähtien voittanut Jukurit Mikkelissä seitsemän kertaa peräkkäin.

Voitto oli Jukureille Liigassa toinen peräkkäin.

– Voitto tänään tuntui vielä paremmalta, kun se tuli HIFK:stä, Axel Rindell virnisteli kasvattajaseuransa kaaduttua.

Jukurien kuudesta jäähystä kolme tuli väärästä vaihdosta tai kiekon heittämisestä katsomoon.

– Ei ehkä olisi ansaittu sellaista ja tuli ulospuhallus. Jukurit haistoi veren ja pelasi uhrautuvasti. Heikko suoritus meiltä, HIFK-luotsi Jarno Pikkarainen sadatteli.

HPK:lle helpot pisteet, SaiPa löi Sportin

HPK kukisti Pelicansin 4–1. Cody Kunyk ja Philippe Cornet tekivät HPK:sta kumpikin 1+2 pistettä.

– Meillä oli takana kaksi henkisesti vajaaksi jäänyttä vieraspeliä. Tunne ja työmäärä olivat nyt hyvää luokkaa. Teimme hyvän työn, HPK:n päävalmentaja Antti Pennanen sanoi.

– Meillä oli paljon maalipaikkoja. Olimme aika tehottomia. Arto Laatikaisen nerous oli tärkeää ensimmäisessä maalissa. Siinä oli paljon informaatiota lyhyessä ajassa, Pennanen kertoi.

Jo ennen ottelua HPK oli varmistanut Hämeen mestaruuden, jonka se voitti lopulta pistein 10-2.

SaiPa voitti kotihallissaan liigajumbo Sportin 2–0. Voitto-osuman viimeisteli kauden seitsemännellä maalillaan puolustaja Veeti Vainio, 22, vaasalaisten huolimattoman alivoimapurun jäljiltä. Sinetin vieraiden tyhjään maaliin laukoi SaiPan paras pistemies Tomas Zaborsky (17+22).

– Esityksemme ei ollut niin raikas kuin muutamissa edellisissä peleissä, joissa olimme altavastaajina. Olimme kuitenkin maalinteossa vahvempia, SaiPa-luotsi Tero Lehterä kuittasi.

Tiistai 03.03.
HIFK - KalPa 18.30
HPK - Lukko 18.30
Jukurit - Kärpät 18.30

Keskiviikko 04.03.
KooKoo - Lukko 18.30
SaiPa - HPK 18.30
Sport - Pelicans 18.30
TPS - Ilves 18.30
Ässät - Tappara 18.30

Lue myös: