Suora

  • Elävä arkisto esittää

Suomen naisilta vahva viestiesitys Salpausselällä – vain Johaugin tähdittämä Norja ehti edelle

Suomen ykkösjoukkue oli toinen naisten 4x5 kilometrin viestissä Lahden maailmancupissa.

hiihto
Krista Pärmäkoski

Hiihdon maailmancupia koko kauden hallinnut Therese Johaug ratkaisi Norjan naisille voiton jo kolmannella osuudella 4x5 kilometrin viestissä Salpausselän kisoissa Lahdessa.

Kisassa toiseksi sijoittuneen Suomen ykkösjoukkueen kilpailu sujui alusta asti suunnitelmien mukaan, kun Johanna Matintalo ja Kerttu Niskanen tulivat kärjessä ensimmäiseen ja toiseen vaihtoon.

Johaugin kolmososuuden räväkkä veto kasvatti kuitenkin eron Suomen ykkösjoukkueen Laura Monoseen 28,9 sekuntiin.

Ankkuriosudella erot olivat suuret, ja Norjan ankkuri Heidi Weng sai hiihtää rauhallisin mielin voittoon. Suomen neljäs viestinviejä Krista Pärmäkoski sai niin ikään puurtaa yksin, sillä ero kolmossijasta taistelleisiin Ruotsiin ja Venäjään oli yli 40 sekuntia viimeisessä vaihdossa.

Suomen ja Norjan ero ei kasvanut juurikaan ankkuriosuudella, vaan Pärmäkoski tuuletteli maaliin puoli minuuttia voittajan jälkeen.

– Oli maksimisuoritus. Tuolla toisella joukkueella on yksi Therese Johaug ja sen verran olimme perässä. Kaikilta kuitenkin tosi hyvät hiihdot tänään ja tosi hyvä suoritus, naisten maajoukkueen päävalmentaja Ville Oksanen kertoi Yle Urheilulle.

Ruotsin ankkuri Maja Dahlqvist ohitti Venäjän Jana Kirpitshenkon kolmannen sijan loppukirikamppailun jälkeen vain 0,1 sekunnin erolla. Ero Pärmäkoskeen venähti lähes puolentoista minuutin mittaiseksi.

Kisan voittaneessa Norjan joukkueessa hiihtivät Tiril Udnes Weng, Ingvild Flugstad Östberg, Therese Johaug ja Heidi Weng.

Suomen kakkosjoukkue (Anne Kyllönen, Katri Lylynperä, Susanna Saapunki, Jasmi Joensuu) saapui maaliin kuudentena.

Voit katsoa kilpailun uudelleen jutun pääkuvana olevalta videolta.

Osa artikkelin sisällöstä ei ole välttämättä saavutettavissa esimerkiksi ruudunlukuohjelmalla.

Lue myös:

Asiantuntija povaa Suomen viestijoukkueille parhaita suorituksia vuosikausiin – miesten hartaasti odottaman sijoituksen kohtalo ratkeaa avausosuudella

Krista Pärmäkosken takana upea temppu koko suomalaisjoukkueelta! Yllätysnimi myöntää: “Minulla oli usko koetuksella”

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat