Suora

  • Urheiluruutu

Kläbon vauhtileikittely toi Norjalle kirivoiton – Suomen miehillä hankalaa viestin lopussa: "Olen huonossa kunnossa tällä hetkellä"

Suomen miesten ykkösjoukkue oli kuudes Salpausselän kisojen 4x7,5 kilometrin viestissä.

hiihto
Perttu Hyvärinen

Suomen miesten viestijoukkue sijoittui kuudenneksi maailmancupin 4x7,5 kilometrin viestissä Salpausselän kisoissa Lahdessa. Viestin voitti Norja ennen Sveitsiä ja Venäjän ykkösjoukkuetta.

Suomen viestin avannut Lauri Vuorinen oli joukkueensa isoin onnistuja. Hän pysyi kuuden miehen kärkiryhmässä ja päästi Iivo Niskasen toiselle osuudelle neljäntenä, vain kahden sekunnin päässä kisaa johtaneesta Norjasta.

Lauantaina henkilökohtaisen kilpailun voittoa juhlinut Iivo Niskanen tahditti toista osuutta, mutta ei saanut muita karistettua kannoiltaan. Suomalaistähti saapui vaihtoon kärjessä, mutta neljä muuta joukkuetta pysyi kahden sekunnin sisällä Niskasesta.

Kolmannella osuudella viestiä vienyt Perttu Hyvärinen joutui kylmään kyytiin ja putosi 21 sekunnin päähän kärjestä seitsemänneksi.

– Sairastuminen minun osaltani vei koko miesten maajoukkueen mittauksen nyt pois. Ei sille voi mitään. Rehellisesti täytyy sanoa, että olen huonossa kunnossa tällä hetkellä. En ole kerennyt toipua sairastumisesta, Hyvärinen harmitteli kilpailun jälkeen.

Ankkuriosuus alkoi venäläiskomennuksessa kahden joukkueen voimin, mutta myös Saksa, Norja, Italia ja Sveitsi olivat kärkikamppailussa mukana. Suomen ankkuri Ristomatti Hakola sai rauhakseen hiihtäneen kärkiporukan kiinni päätösosuuden toisella kierroksella.

Salpausselän kisat hiihto
Suomen viestijoukkueessa hiihtivät Lauri Vuorinen, Iivo Niskanen, Perttu Hyvärinen ja Ristomatti Hakola.Jussi Nukari / Lehtikuva

Norjan Johannes Hösflot Kläbo veti kärkijoukkoa vaihtelevalla nopeudella: välillä kyyti oli huimaa ja välillä vauhti lähes pysähtyi. Viimeisellä kilometrillä meno kuitenkin yltyi ja voitto ratkottiin neljän miehen kesken stadionilla.

Sprinttitykki Kläbo oli loppukirissä omaa luokkaansa, ja jätti Sveitsin ankkurin Roman Furgerin taakseen 1,2 sekunnin turvin. Venäjän Andrei Melnitshenko ylitti maaliviivan 1,4 sekuntia kärjestä.

Hakola kävi lopussa tiukan kamppailun Saksan ankkuri Sebastian Eisenlauerin kanssa, ja jättikin tämän taakseen monon mitalla. Ero kärkeen oli 22,4 sekuntia.

– Tällä tasolla, kun kärki hiihtää pari minuuttia hiljaa ja itse tulen kaikki pelissä heidän taakseen, ja sitten lähtee se juna, niin olin aika sinkona siinä. Olisi pitänyt minuutti saada vetää henkeä, Hakola kertasi kilpailuaan.

Suomen kakkosjoukkue oli viestissä kymmenes, reilut kolme minuuttia kärjestä.

Katso koko viesti uudelleen jutun pääkuvaa klikkaamalla.

Kello 14.01: Lisätty Perttu Hyvärisen ja Ristomatti Hakolan kommentit.

Osa artikkelin sisällöstä ei ole välttämättä saavutettavissa esimerkiksi ruudunlukuohjelmalla.

Lue myös:

Suomen naisilta vahva viestiesitys Salpausselällä – vain Johaugin tähdittämä Norja ehti edelle

Asiantuntija povaa Suomen viestijoukkueille parhaita suorituksia vuosikausiin – miesten hartaasti odottaman sijoituksen kohtalo ratkeaa avausosuudella

Maailmancupin venäläinen kärkinimi otti raskaasti tappion Iivo Niskaselle, norjalaistähti hehkutti – suomalaisvoittaja avasi, kuinka kotietu näkyi isoja joukkueita vastaan

Häkellyttävä loppuveto! Iivo Niskanen hiihti upeaan voittoon – maailmancupin kärkimies ei pystynyt vastaamaan suomalaisen iskuun

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat