Suora

  • E-jalkapallon Suomen cup
  • Urheiluruutu
  • Digital Racing eSM 2021
  • Kävelykyky meni ja futisunelma mureni - mutta Heidi Foxell löysi tiensä takaisin
  • Urheiluruutu

Suomalaisyleisö kävi kuumana Ruotsin superlupauksen toiminnasta Salpauselällä – Kerttu Niskanenkin kummasteli: "Älä tee tuota"

Kerttu Niskanen kamppaili kovasti Frida Karlssonia vastaan sunnuntain viestissä Salpausselällä.

hiihto
Kerttu Niskanen
Kerttu Niskanen taisteli Frida Karlssonia vastaan toisella osuudella.European Pressphoto Agency EPA

LAHTI. Suomen naiset nappasivat viestissä komean kakkossijan Salpausselän maailmancupissa. Toisella osuudella Kerttu Niskanen taisteli kovasti Ruotsin 20-vuotiasta superlupausta Frida Karlssonia vastaan. Mutta Niskanen tuli osuudellaan maaliin ennen Karlssonia.

– Eilen oli väliajoissa 16 sekuntia eroa Fridaan. Yritinkin lähteä suhteellisen kovaa liikkeeelle. Jyrkät nousut eivät tuntuneet näillä jalolla niin hyvältä. Pääasia, että pääsin tuomaan viestin Laura Monoselle kärjessä, Niskanen kuvaili.

He hiihtivät Karlssonin kanssa tasatahtiin pitkän aikaa, mutta yhteistyöstä ei ollut tietoakaan.

– Frida paukutteli ja hiihteli niin paljon suksien kannoille, että jopa Suomen yleisö huusi lopeta. Sanotaan, että kotiyleisö oli minun puolellani. Taisin Fridalle itsekin sanoa, että älä tee tuota. Ehkä meillä on niin erimittainen liuku, että Fridalla oli rytmin kanssa sitten tekemistä perässä, Niskanen sanaili.

Ski Tourilla Niskanen reväytti jalkaansa ja aikoi nyt viestin jälkeen mennä kotiin jatkamaan kuntouttamista.

Suomen naiset olivat viimeksi olleet toisia maailmancupin viestissä joulkukuussa 2016. Voiton vei sunnuntaina tuttuun tapaan reilulla erolla Therese Johaugin tähdittämä Norja. Johaug repäisi ratkaisevan eron Monoseen kolmannella osuudella.

– Norja oli paperilla kova. Ajateltiin, että hyvänä päivänä voidaan taistella kakkossijasta. Mutta oli tekemätön paikka Thereseä vastaan, Niskanen sanoi.

Salpausselän naisten viestissä oli mukana vain seitsemän maata ja yhteensä yhdeksän joukkuetta. Niskaselle itselleen viestit ovat tärkeitä kilpailuja.

–Aina syttyy näistä tapahtumista. Ihan sama, onko reisi revennyt tai muuta. Viesti sytyttää aina jotenkin, Niskanen sanoi ja velmuili unohtaneensa ottaa kynät mukaan Salpauselällä.

– Olen yleensä piirtänyt tytöille Suomen liput naamaan.

Osa artikkelin sisällöstä ei ole välttämättä saavutettavissa esimerkiksi ruudunlukuohjelmalla.

Lue lisää:

Suomen naisilta vahva viestiesitys Salpausselällä – vain Johaugin tähdittämä Norja ehti edelle

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat