1. yle.fi
  2. Urheilu
  3. hiihto

Sami Jauhojärvi ihmettelee nuorten hiihtolupausten Anita Korvan ja Eveliina Piipon ratkaisuja: “En näe niitä ihan fiksuimpina valintoina”

Yle Urheilun asiantuntija Sami Jauhojärvi uskoo, että sunnuntaina toiseksi yltäneen viestijoukkueen kokenut runko säilyy myös ensi talven MM-kisoihin.

Sami Jauhojärvi. Kuva: Tomi Hänninen

LAHTI. Suomen naiset ylsivät toiselle sijalle maailmancupin viestissä ensimmäistä kertaa sitten joulukuun 2016. Ykkösjoukkueen nelikko oli Johanna Matintalo, Kerttu Niskanen, Laura Mononen ja Krista Pärmäkoski. Kokeneesta kaartista Anne Kyllönen hiihti Suomen kakkosjoukkueessa sunnuntaina. Sekin oli kuudes.

Jauhojärven mukaan kakkossija oli odotettu ja se mitä Suomen joukkue lähti hakemaankin. Kovista joukkueista Yhdysvallat jäi pois ja Ruotsinkin joukkueesta puuttui nuorten MM-kisoihin lähtenyt huippunimi Ebba Andersson.

Ensi talven Oberstdorfin MM-kisoja ajatellen Salpausselän viesti antoi jälleen vähän osviittaa. Jauhojärven mukaan ensi talvenakin Suomen naisten viestijoukkue koostuu yhä vanhasta perusrungosta A-maajoukkueessa.

Viime vuonna puhuttiin paljon nuorten tasolla menestyneistä hiihtäjistä Eveliina Piiposta ja Anita Korvasta. Heidän molempien tämä kausi on ollut kuitenkin toistaiseksi vaikea.

Pystyvätkö he haastamaan kokeneita nimiä ajatellen MM-viestijoukkuetta?

– Täytyy aina toivoa, että he pystyisivät haastamaan kokeneita nimiä ja kehittymään. Mutta mietitään heidän tekemiänsä valintoja. Piippo opiskelee Yhdysvalloissa. Korva on armeijassa. En entisenä huippu-urheilijana näe niitä ihan fiksuimpina valintoina, Yle Urheilun asiantuntija Sami Jauhojärvi linjaa.

– Nyt Korvan armeijakausi on mennyt vähän vihkoon. Menee ensi kausi, että hän palaa viime kauden tasolle. Kahden kauden päästä voi odottaa jonkin sortin kehitystä.

Eveliina Piippo jättäytyi puolestaan kauden alkutaipaleella kilpailutauolle. Hän muutti Denveriin, koska halusi elämäänsä jotakin muuta kuin urheilua.

– Miten Piippo pystyy vertaamaan omaa tasoansa Yhdysvaltojen yliopistojoukkueita vastaan? Ei samanlaista tasoa kuin maailmancupissa mennään. Maailmancupissa pääsisi vertaamaan tasoa maailman parhaita ja saisi sektoriajat siitä, mistä näkisi kehitysmahdollisuudet.

**Lue lisää:
**

Iivo Niskaselle sattui tekemätön paikka Salpausselän viestissä – letkautti viikon päästä odottavasta suuresta tavoitteestaan: "Löytääkö porukka ladulle?"

Salpausselän maailmancupissa pompahti taas esiin Jauhojärveä huolestuttava ilmiö – Pärmäkoski teki paljonpuhuvan vertauksen ampumahiihtoon: "Tekisi hyvää meidän lajille"

Suomalaisyleisö kävi kuumana Ruotsin superlupauksen toiminnasta Salpauselällä – Kerttu Niskanenkin kummasteli: "Älä tee tuota"

Krista Pärmäkosken takana upea temppu koko suomalaisjoukkueelta! Yllätysnimi myöntää: “Minulla oli usko koetuksella”