Suora

  • Rakkauden ja särkyneiden unelmien korut
  • Urheiluruutu
  • Urheiluruutu
  • Ruumis matkalaukussa

Kansainvälinen jääkiekkoliitto IIHF peruutti kuusi turnausta koronaviruksen takia

Kansainvälinen jääkiekkoliitto on tiedottanut kevätkautta koskevista muutoksista ohjelmassaan.

jääkiekko
Rene Fasel
AOP

Kaikkiaan neljä alle 18-vuotiaiden poikien kakkos- ja kolmostason turnausta sekä kaksi naisten alempien MM-sarjatasojen turnausta peruuntuu maalis- ja huhtikuussa koronaviruksen takia.

Ne piti pelata alun perin Virossa (22.-28.3.), Bulgariassa (23.-29.3.), Turkissa (16.-22.3.), Luxemburgissa (29.3.-4.4.), Puolassa (28.3.-3.4.) ja Espanjassa (29.3.-3.4.).

Sen sijaan naisten MM-jääkiekkoturnaus pelataan näillä näkymin IIHF:n ohjelman mukaisesti 31. maaliskuuta – 10. huhtikuuta välisenä aikana Halifaxissa ja Trurossa Kanadassa. Suomen naisten jääkiekkomaajoukkue kohtaa heti avauspäivänä emäntämaa Kanadan.

Tiedotteessa Kansainvälisen jääkiekkoliiton puheenjohtaja Rene Fasel kiitteli IIHF:n lääketieteellistä toimikuntaa, joka kokoontui päättämään asioista Budapestissa.

– Seuraamme jokaisessa jäsenmaassa päivittäin koronavirustilannetta, toteaa Fasel.

Ainakaan tällä erää IIHF ei vielä peruuttanut U18-poikien MM-turnausta, joka pelataan Plymouthissa ja Ann Arborissa Yhdysvalloissa 16.-26.4. Sunnuntaina Fasel vihjasi kuitenkin sveitsiläiselle Blick-lehdelle, että mahdollisesti sekin jää pelaamatta tänä vuonna.

Myös kaksi saman ikäluokan I divisioonan poikaturnausta, jotka pelataan niin ikään huhtikuun puolivälissä Slovakiassa ja Italissa, pysyivät ainakin toistaiseksi ohjelmassa.

Kansainvälisen jääkiekkoliiton lippulaiva, jääkiekon miesten MM-kisat ovat ohjelmassa Sveitsissä 68 päivän päästä, 8.–24. toukokuuta.

– Olemme koko ajan yhteydessä järjestäjiin ja analysoimme tilannetta. Odotamme 15. maaliskuuta saakka nähdäksemme, miten tämä epidemia kehittyy. Sen jälkeen voimme sanoa asiasta enemmän, sanoi Fasel viikonloppuna.

Lähteet: IIHF - Reuters

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat