Suora

  • Elävä arkisto esittää

Otto Kivenmäkeä taklanneelle Lukko-pakille tuntuva pelikielto – delegaatio ei nähnyt Nemecekin pelaamisessa moitittavuutta kuin yhdeltä kantilta

Myös Miikka Pitkäselle tuomittiin viiden ottelun pelikielto päähän kohdistuneesta taklauksesta.

jääkiekko
Nemecek Lukko
Lukon David Nemecek sai taklauksestaan pitkän pelikiellon. Elmeri Elo/AOP

Jääkiekon SM-liigan kurinpitodelegaatio on määrännyt Lukko-puolustaja David Nemecekille seitsemän ottelun pelikiellon lauantaisesta päähän kohdistuneesta taklauksesta. Nemecek taklasi lauantaina Ässät-hyökkääjä Otto Kivenmäkeä, jota tarkkailtiin sairaalassa kahden yön ajan taklauksen vuoksi.

Kurinpitodelegaatio totesi tiedotteessa, että Kivenmäki menettää tilanteessa osittain kiekon hallinnan samaan aikaan, kun Nemecek taklaa Kivenmäkeä. Delegaation mukaan Nemecek suorittaa taklauksen kiekolliseen vastustajaan, hän tulee taklaukseen liukuen, matalassa asennossa ja hänellä on käsivarret kiinni vartalossa.

Kurinpitodelegaation mukaan Kivenmäki on tietoinen Nemecekin taklauksesta, mutta toisaalta taklauksessa Nemecekin olkapää osuu taklattavaa päähän. Delegaation mukaan Nemecekin taklaus täyttää säännön 124 mukaisen päähän kohdistuneen taklauksen tunnusmerkit.

Delegaatio kuitenkin katsoo, että Nemecekin pelaamisesta ei löydy moitittavuutta, jos osumaa päähän ei ota huomioon. Pääosuman voimakkuuden vuoksi tilanteesta kuitenkin määrätään seitsemän ottelun pelikielto.

Lukolla on runkosarjaa kuusi ottelua jäljellä, joten Nemecekin pelikielto päättyy Lukon ensimmäisen pudotuspeliottelun jälkeen.

Pitkäselle viisi peliä

Liigan kurinpitodelegaatio antoi niin ikään KalPan Miikka Pitkäselle viiden ottelun mittaisen pelikiellon päähän kohdistuneesta taklauksesta. Ottelun tuomaristo katsoi Eemeli Suomeen kohdistuneen taklauksen ottelurangaistuksen arvoiseksi, mutta päävideotuomari ei vienyt tilannetta kurinpitokäsittelyyn.

Ilves kuitenkin pyysi tilanteen kurinpitokäsittelyä Liigan kurinpitosääntöjen mukaisesti. Kurinpitodelegaatio ei pitänyt Pitkäsen taklausta tarkoituksellisena, vaan enemmänkin huolimattomana pelaamisena. Tilanteesta kuitenkin aiheutui suora ja voimakas osuma Suomen päähän, joten kurinpitodelegaatio pitää taklausta ottelurangaistuksen arvoisena.

Liigan hallitus päätti joulukuussa, että jatkossa kaikista päähän kohdistuvista ja ottelurangaistuksen arvoiseksi katsottavista taklauksista annetaan vähintään viiden ottelun pelikielto.

Lue myös:

Pahasti loukkaantunut Ässät-hyökkääjä Kivenmäki pääsi pois sairaalasta – toipumisennusteen saaminen vie vielä viikkoja

Päähän taklatun Kivenmäen äiti kertoi poikansa voinnista – "Kausi jäi tähän ja yo-kirjoitukset on unohdettu"

Porissa törkytaklaus, pari loukkaantumista ja valmentajien turpakäräjät – Selin kuumana: "En jaksa kuunnella tuollaista (Virran) lässytystä lainkaan"

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat