Suora

  • Monikieliset perheet
  • Urheiluruutu
  • Urheiluruutu

Huuhkajien Kansojen liigan lohko miellytti päävalmentaja Markku Kanervaa, joka uskoo Suomen taistelevan jopa lohkovoitosta: "Kovia joukkueita, mutta ei mitään mahdottomia"

Suomi ei ole keskustellut maaliskuun maaotteluiden peruuntumisesta koronaviruksen vuoksi.

Suomen miesten jalkapallomaajoukkue
Markku Kanerva tuulettaa kisapaikkaa
Markku Kanerva on tyytyväinen Suomen lohkoon Kansojen liigassa. Tomi Hänninen

Suomen miesten jalkapallomaajoukkuetta suosi arpaonni tiistai-iltana, kun joukkue arvottiin Kansojen liigassa samaan lohkoon Walesin, Bulgarian ja Irlannin kanssa. Huuhkajien päävalmentaja Markku Kanerva kuvaili vastustajia mielenkiintoisiksi.

– Näitä ei ole vähään aikaan kohdattukaan. Jos katsoo muita lohkoja, tämä on kaiken kaikkiaan ihan mieluisa lohko, Kanerva kertoi Yle Urheilulle puhelimitse arvontatilaisuudesta Amsterdamista.

Vaikka arpaonni suosikin Suomea, olisi Kanervalle löytynyt vieläkin mieluisampia vastustajia.

– Israel vai Bulgaria, se on vähän makuasia, mutta tuosta ehkä Israel. Kolmoskorista (Pohjois-Irlanti, Slovakia, Turkki, Irlanti) ehkä Pohjois-Irlanti. Näistä kovista maistakin se on vähän makuasia. Wales on ihan OK, Kanerva kuittasi.

Kanerva pohti lohkoja myös kannattajien ja vieraspelien kannalta.

– Varmasti matkat Cardiffiin ja Dubliniin kiinnostavat kovasti, miksei Sofiaankin. Valioliigassa näkyy paljon Walesin ja Irlannin pelaajia. Kaiken kaikkiaan tasainen ryhmä, varmasti tulemme pelaamaan aika lailla ristiinkin.

Wales on varmistanut ainoana kolmikosta paikkansa kesän EM-lopputurnauksesta. Irlannilla ja Bulgarialla on vielä mahdollisuudet edetä lopputurnaukseen karsintojen kautta.

Huuhkajien mieluisammaksi vastustajaksi Kanerva nimeää neloskorista nostetun Bulgarian, joka löytyy maailmanlistalta yhden pykälän Suomea alempaa.

– Bulgaria on ehkä näistä helpoin, jos ajatellaan puhtaasti rankingia, mutta on kotonaan varmasti vaikea voitettava. Irlanti ja Wales pelaavat fyysistä jalkapalloa ja sieltä löytyy taitavia yksilöitä. Kaikkien kanssa riittää ihan tarpeeksi haasteita.

Vaikka rankingin perusteella Wales (23.) ja Irlanti (34.) ovat Suomea korkeammalla, näkee Kanerva Suomen taistelevan jopa lohkon voitosta.

– Kovia joukkueita, mutta ei mitään mahdottomia. Oleellista on, että pelimme on siinä kuosissa, että voimme haastaa ja voittaa näitä joukkueita ja ennen kaikkea, että pelaajat ovat syksyllä terveenä ja hyvässä pelituntumassa.

Koronavirus ei ole perunut pelejä

Suomi nousi alkavaksi kaudeksi C-liigan voiton myötä B-liigaan, mikä tietää kovempia pelejä. Syyskuussa käynnistyvä Kansojen liiga vaikuttaa myös vuoden 2022 MM-lopputurnauksen karsintoihin, sillä kaksi parasta kansojen liigan lohkovoittajaa, jotka eivät saavuta MM-karsintojen kautta suoraa lopputurnauspaikkaa tai playoffs-paikkaa, pääsevät mukaan kaksiosaiseen pudotuspelivaiheeseen.

– Nämä ovat tärkeitä pelejä. Nyt kun nousimme B-liigaan, taso nousi. Totta kai haluamme pärjätä tässä kisassa ja nämä valmistavat meitä myös MM-karsintoihin. Mikä fantastisinta, pääsemme pelaamaan kolme kotiottelua Olympiastadionille laadukkaita vastustajia vastaan.

Ennen Kansojen liigan pelejä Suomella on vielä edessään kesän EM-lopputurnaus. Siihen Huuhkajat valmistautuu kohtaamalla vieraskentällä ensin Puolan ja muutama päivä myöhemmin Ranskan.

Koronavirus on peruuttanut myös urheilutapahtumia ympäri maailmaa, ja Ranskassa on tähän mennessä kielletty kaikki sisätiloissa järjestettävät yli viisi tuhatta ihmistä keräävät urheilutapahtumat. Koronaviruksen vuoksi on peruttu myös jalkapallopelejä esimerkiksi Italiassa ja Sveitsissä ja myös EM-lopputurnauksen on huhuttu olevan vaarassa.

Markku Kanervan mukaan Euroopan jalkapalloliitosta ei kuitenkaan ole kuulunut mitään koronavirukseen liittyen.

– Olemme keskittyneet lähinnä näihin arvontoihin.

Päävalmentaja ei myöskään ollut vielä huolissaan kevään harjoitusmaaotteluiden peruuntumisesta.

– Katsotaan, miten tilanne kehittyy. Emme ole vielä puhuneet siitä. Toivottavasti tilanne rauhoittuu eikä millään tavalla vaikuttaisi tärkeään valmistautumiseemme. Ottelut Puolaa ja Ranskaa vastaan ovat meille erittäin tärkeitä ajatellen kesän EM-kisoja, Kanerva päätti.

Lue myös:

Huuhkajilla hyvä arpaonni – Suomi välttää pahimmat vastustajat Kansojen liigassa

Uefa myönsi vuoden 2022 Super Cupin Helsingille – Huuhkajien nousuhuuma on noteerattu Euroopassa

Huuhkajat Liechtenstein-ottelussa 2019.

Markku Kanervalle jatkopesti Huuhkajien peräsimessä

Näin jalkapallon EM-jatkokarsinta etenee – viimeiset kisajoukkueet selviävät maaliskuussa, Huuhkajien mahdollisista pelipaikoista tihkui lisätietoa

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat