1. yle.fi
  2. Urheilu
  3. paini

Petra Olli pohtii jatkavansa painin parissa – kuvailee sosiaalisessa mediassa raskasta viikkoaan: "Olen valvonut öitä miettien"

Petra Olli avasi Instagram-tilillään tuntemuksiaan viikko lopettamispäätöksen jälkeen.

Petra Olli ilmoitti viikko sitten urheilu-uransa päättämisestä. Kuva: Yle/Sebastian Backman

Painija Petra Olli ilmoitti viikko sitten tiistaina lopettavansa urheilu-uransa 25-vuotiaana. Kuusinkertainen arvokisamitalisti kertoi tiedotteessa, ettei polte painiin ole enää ennallaan.

Olli on viettänyt viikon hiljaiseloa, mutta nyt hän avaa päätöstään ja kertoo raskaasta viikostaan Instagram-tilillään. (siirryt toiseen palveluun)

– Olen itkenyt paljonkin. Tunteet vellovat ylös alas. Olen myös nauranut. Olen valvonut öitä miettien, Olli kirjoittaa.

Hän kertoo viettäneensä aikaa perheensä kanssa mökillä, missä aika on kulunut kirjojen ja puuhommien parissa. Olli on ehtinyt myös urheilla, mutta paini ei ole houkuttanut.

– Olen käynyt pari kertaa punttisalilla, kerran hiihtämässä, mutten ollenkaan molskilla, Olli kertoo.

Ollin viimeiseksi turnaukseksi jäi helmikuussa käyty Rooman EM-turnaus, jossa suomalainen sijoittui viidenneksi. Ennen Rooman EM-kisoja Olli ei ollut kisannut kymmeneen kuukauteen. Sitä ennen hän jättäytyi pois tammikuun Rooman gp-kilpailusta henkilökohtaisiin syihin vedoten.

– Tajusin, että montaa asiaa voi tehdä puolivaloilla, mutta ei huippu-urheilua. Se ei istu ainakaan omaan, pohojalaiseen mentaliteettiini, Olli avaa päätöstään.

Olli kiittää päivityksessään ihmisiä myös saamastaan tuesta ja lukuisista viesteistä.

–Paini sekä huippu-urheilu ovat antaneet minulle paljon. Kun paljon antaa, se myös ottaa ja jossain vaiheessa tulee aika, jolloin ei enää jaksa kaikkea kantaa. Lämmöllä muistelen matkaa, mikä tässä ollaan tiimini kanssa kuljettu.

Olli väläyttää myös jatkavansa uraa rakkaan lajin parissa.

– Paini tai urheilu eivät katoa minnekään elämästäni. Minulla on varmasti edelleen paljon annettavaa painin ja urheilun saralla, joten on aika siirtyä eteenpäin uusin intohimoin ja inspiraatioin, Olli päättää.

Sisältöä ei voida näyttää

Ylen palveluissa voidaan näyttää sosiaalisessa mediassa julkaistuja sisältöjä. Tarkista evästeasetuksesi, jos haluat säätää sisältöjen näkymistä Ylen palveluissa. Tarkistamalla evästeasetuksesi voit vaikuttaa näkemääsi sisältöön sivuillamme.

Katso sisältö Instagramissa

Lue myös:

Urheilupomo myöntää, että Suomen mitalitavoite Tokioon on epärealistinen – Petra Ollin lopettaminen synkisti tilannetta entisestään: "Vain kourallinen sellaisia urheilijoita"

Petra Olli nousi kovalla työllä maailman parhaaksi naispainijaksi – asiantuntija hehkuttaa suomalaisen epätodennäköistä temppua

Petra Ollin valmentaja alkoi jo lähes vuosi sitten nähdä merkkejä uran loppumisesta, mutta päätös oli silti yllätys: "Se ei ollut hänen tapaistaan"

Katso Petra Ollin sydäntäsärkevä tilitys siitä, miltä tuntuu kun olympiaunelma karkaa – tässä ovat suomalaispainijan uran tärkeimmät hetket

Kommentti: Petra Ollin lopettamispäätös on poikkeuksellinen uutinen – menestyneen urheilijan perustelut vaativat aikamoista pokkaa

Tunteikas valmentaja kehui Petra Ollin rohkeutta ja muistutti erikoisesta uran kohokohdasta – finaalitappio oli yksi upeimmista hetkistä

Painija Petra Olli lopettaa uransa vain 25-vuotiaana: "Tämä on urani vaikein ja raskain päätös"