Suora

  • Digital Racing eSM 2020 -karsintasarja, 5. osakilpailu
  • "Uskalla olla oma itsesi!" - lukihäiriö ja ADHD eivät ole estäneet Ronja Savolaista matkalla olympia- ja MM-menestykseen
  • Urheiluruutu

Petra Olli pohtii jatkavansa painin parissa – kuvailee sosiaalisessa mediassa raskasta viikkoaan: "Olen valvonut öitä miettien"

Petra Olli avasi Instagram-tilillään tuntemuksiaan viikko lopettamispäätöksen jälkeen.

paini
Petra Olli kastar sten.
Petra Olli ilmoitti viikko sitten urheilu-uransa päättämisestä. Yle/Sebastian Backman

Painija Petra Olli ilmoitti viikko sitten tiistaina lopettavansa urheilu-uransa 25-vuotiaana. Kuusinkertainen arvokisamitalisti kertoi tiedotteessa, ettei polte painiin ole enää ennallaan.

Olli on viettänyt viikon hiljaiseloa, mutta nyt hän avaa päätöstään ja kertoo raskaasta viikostaan Instagram-tilillään. (siirryt toiseen palveluun)

– Olen itkenyt paljonkin. Tunteet vellovat ylös alas. Olen myös nauranut. Olen valvonut öitä miettien, Olli kirjoittaa.

Hän kertoo viettäneensä aikaa perheensä kanssa mökillä, missä aika on kulunut kirjojen ja puuhommien parissa. Olli on ehtinyt myös urheilla, mutta paini ei ole houkuttanut.

– Olen käynyt pari kertaa punttisalilla, kerran hiihtämässä, mutten ollenkaan molskilla, Olli kertoo.

Ollin viimeiseksi turnaukseksi jäi helmikuussa käyty Rooman EM-turnaus, jossa suomalainen sijoittui viidenneksi. Ennen Rooman EM-kisoja Olli ei ollut kisannut kymmeneen kuukauteen. Sitä ennen hän jättäytyi pois tammikuun Rooman gp-kilpailusta henkilökohtaisiin syihin vedoten.

– Tajusin, että montaa asiaa voi tehdä puolivaloilla, mutta ei huippu-urheilua. Se ei istu ainakaan omaan, pohojalaiseen mentaliteettiini, Olli avaa päätöstään.

Olli kiittää päivityksessään ihmisiä myös saamastaan tuesta ja lukuisista viesteistä.

–Paini sekä huippu-urheilu ovat antaneet minulle paljon. Kun paljon antaa, se myös ottaa ja jossain vaiheessa tulee aika, jolloin ei enää jaksa kaikkea kantaa. Lämmöllä muistelen matkaa, mikä tässä ollaan tiimini kanssa kuljettu.

Olli väläyttää myös jatkavansa uraa rakkaan lajin parissa.

– Paini tai urheilu eivät katoa minnekään elämästäni. Minulla on varmasti edelleen paljon annettavaa painin ja urheilun saralla, joten on aika siirtyä eteenpäin uusin intohimoin ja inspiraatioin, Olli päättää.

View this post on Instagram

Tarkalleen viikko taaksepäin, laskiaistiistaina 25.02.2020, mediaan pamahti ilmoitus painiurani päättymisestä. ❌Shokkipäätös, Petra Olli lopettaa!❌ Lähipiiri osasi aavistaa, koska he olivat nähneet kaiken läheltä.  Se oli riipaisevan raskas, mutta rohkea ja rehellinen päätös. Tarkkaan harkittu, mutta silti pelottava. Tajusin, että montaa muuta asiaa voi tehdä puolivaloilla, mutta ei huippu-urheilla. Se ei istu ainakaan omaan, pohojalaiseen mentaliteettiini.👊 ’’Hommat hoidetaan täysillä ja muuten ollaan kuin Ellun Kanat’’.🐔 Enää ei ole ollut paloa hoitaa painia täysillä. Entäs sitten? Miten on viikko kulunut ’’siviilissä’’? Olen itkenyt, ja paljon olenkin. Tunteet vellovat ylös ja alas. Olen myös nauranut. Olen valvonut öitä miettien. Olen käynyt pari kertaa punttisalilla, kerran hiihtämässä, mutten ollenkaan molskilla. Olen viettänyt aikaa perheeni kanssa. Olen lukenut kolme kirjaa. Ollaan oltu Pertti-isän kanssa mökillä puuhommissa. Sain Peran jo hermostumaan niin, että hän käski minun jo painua takaisin molskille, eihän kuulemma vanha mies kestä tuollaista työtahtia. Hyvä apupoika hän on, mutta käskin lähteä kahvin keittoon, jotteivat vasarat ja sahat ala lentelemään. ’’Puuhastelupäivien’’ päätteeksi olen pulahtanut hyiseen avantoon viilentymään.❄️ Että sellaista olen ehtinyt touhuilla. Olen saanut suunnattoman paljon kauniita viestejä. Tietysti paljon yllättyneitä ihmisiä, mutta haikean kannustavia ja kunnioittavia päätökseni johdosta. Huomaan, että olen jättänyt jälkeni suomalaiseen urheilukansaan.❤️ Paini sekä huippu-urheilu on antanut minulle paljon. Niin se on myös ottanut. Kun paljon antaa, se myös ottaa ja jossain vaiheessa tulee aika, jolloin ei enää jaksa kaikkea kantaa. Lämmöllä muistelen matkaa, mikä tässä ollaan yhdessä tiimini kanssa kuljettu. Nyt tuli minun aikani päästää irti, siirtyä sivuun ja antaa muille tilaa. PetraJRTeam @petrajuniorteam jatkaa tarinaani.💪 Minä en katoa minnekään, eikä paini tai urheilu katoa minnekään elämästäni. Suhtautuminen ja tekeminen vain muuttaa muotoaan. Minulla on varmasti edelleen paljon annettavaa painin ja urheilun saralla, joten on aika siirtyä eteenpäin uusin intohimoin ja inspiraatioin.🤝

A post shared by PETRA OLLI (@ollipetra) on

Lue myös:

Urheilupomo myöntää, että Suomen mitalitavoite Tokioon on epärealistinen – Petra Ollin lopettaminen synkisti tilannetta entisestään: "Vain kourallinen sellaisia urheilijoita"

Petra Olli nousi kovalla työllä maailman parhaaksi naispainijaksi – asiantuntija hehkuttaa suomalaisen epätodennäköistä temppua

Petra Ollin valmentaja alkoi jo lähes vuosi sitten nähdä merkkejä uran loppumisesta, mutta päätös oli silti yllätys: "Se ei ollut hänen tapaistaan"

Katso Petra Ollin sydäntäsärkevä tilitys siitä, miltä tuntuu kun olympiaunelma karkaa – tässä ovat suomalaispainijan uran tärkeimmät hetket

Kommentti: Petra Ollin lopettamispäätös on poikkeuksellinen uutinen – menestyneen urheilijan perustelut vaativat aikamoista pokkaa

Tunteikas valmentaja kehui Petra Ollin rohkeutta ja muistutti erikoisesta uran kohokohdasta – finaalitappio oli yksi upeimmista hetkistä

Painija Petra Olli lopettaa uransa vain 25-vuotiaana: "Tämä on urani vaikein ja raskain päätös"

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat