Suora

  • Elävä arkisto esittää
  • DreamHack Masters Spring 2020

Päävalmentaja Pasi Mustonen valitsi Naisleijonien MM-joukkueeseen seitsemän ensikertalaista ja kehui yhtä maasta taivaisiin: "Hän on kiekollisena ihan maagisen taitava"

Mustonen odottaa erityisesti Sanni Rantalalta suuria.

Jääkiekon naisten MM 2020
Nelli Laitinen, Elisa Holopainen, Minnamari Tuominen
Naisleijonissa pelaa seitsemän ensikertalaista.Tomi Hänninen

Suomen naisten jääkiekkomaajoukkueen kokoonpano Kanadassa pelattaviin MM-kisoihin on julkistettu. Turnaukseen lähtee peräti seitsemän MM-kilpailujen ensikertalaista.

Päävalmentaja Pasi Mustosen mukaan kyseessä on tietoinen ja rohkea valinta.

– MM-tasoisten pelaajien määrä on kasvanut, muuten emme voisi ottaa mukaan näin montaa ensikertalaista, Mustonen kertoi Jääkiekkoliiton tiedotteessa.

Ensikertalaisia ovat Sini Karjalainen, Sanni Rantala, Ida Karjalainen, Julia Liikala, Matilda Nilsson, Emmi Rakkolainen ja Kiira Yrjänen. Nuoret tuovat Mustosen mukaan joukkueeseen liikettä ja ennakkoluulottomuutta.

– Siellä on taitavia pelaajia, joista tulee kansainvälisiä huippupelaajia tulevaisuudessa. Luotan hulluna heihin, tiedän, että he osaavat kaikki pelata hyvää lätkää, Mustonen kertoo Yle Urheilulle.

Yksi tällaisista on Mustosen mukaan Sanni Rantala.

– Hän on kiekollisena ihan maagisen taitava ikäisekseen. Hänellä on erityistaitoja, jotka purevat jo nyt kansainvälisellä tasolla.

Joukkueesta puuttuu moni peliuransa lopettanut konkari, muiden muassa Venla Hovi, Linda Välimäki ja Riikka Sallinen. Sukupolvenvaihdos on Mustosen mukaan iso muutos joukkueelle, mutta se oli odotettavissa.

– Nyt on aika uusien pelaajien ottaa vastuuta. Tietenkin joukkueessa olevien kokeneiden pelaajien rooli korostuu tuloksentekijöinä.

– Ensikertalaiset eivät varmaan ole niitä pelaajia, jotka tulevat ja ratkovat mestaruuksia, ei sitä voi odottaa vielä, Mustonen summaa.

Kisat alkavat 31. maaliskuuta ja päättyvät 10. huhtikuuta.

Naisleijonien joukkue 2020 MM-kisoissa

Maalivahdit: Räisänen Meeri (AIK Stockholm), Räty Noora (Shenzhen KRS Vanke Rays), Silvonen Jenna (Mercyhurst University)

Puolustajat: Hiirikoski Jenni (Luleå HF), Karjalainen Sini (University of Vermont), Laitinen Nelli (Kiekko-Espoo), Lindstedt Rosa (HV71), Rantala Sanni (Team Kuortane), Savolainen Ronja (Luleå HF), Tuominen Minnamari (Kiekko-Espoo)

Hyökkääjät: Hakala Sanni (HV71), Holopainen Elisa (KalPa), Karjalainen Ida (HPK), Karvinen Michelle (Luleå HF), Liikala Julia (HPK), Nieminen Petra (Luleå HF), Nilsson Matilda (KalPa), Niskanen Tanja (KalPa), Rakkolainen Emmi (Kiekko-Espoo), Tapani Susanna (TPS Akatemia), Tulus Noora (Luleå HF), Vainikka Viivi (Team Kuortane), Yrjänen Kiira (Team Kuortane)*

Naisleijonien ottelut MM-alkusarjassa

1.4. klo 01.30 Kanada−Suomi (paikallista aikaa 31.3. klo 19.30)
2.4. klo 21.30 Suomi−USA (2.4. klo 15.30)
5.4. klo 01.30 Suomi−Sveitsi (4.4. klo 19.30)
5.4. klo 21.30 Venäjä−Suomi (5.4. klo 15.30)

Yle näyttää suorana kaikki Suomen ottelut, alkueräottelun USA–Kanada sekä välierä- ja mitalipelit.

Lisätty kello 10.13 Pasi Mustosen kommentit ja päivitetty otsikko.

Lue myös:

Kansainvälinen jääkiekkoliitto IIHF peruutti kuusi turnausta koronaviruksen takia

Koronavirus huolettaa jääkiekkopiireissä – kansainvälinen liitto vaatii pelaajilta tietoja viime aikojen matkustamisesta

Peliuransa lopettaneesta leijonatähti Välimäestä Ilveksen naisten liigajoukkueen päävalmentaja

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat