Suora

  • Urheiluruutu

Suomalaisilla tyly kohtalo sprinttihiihdossa – kukaan ei yltänyt 12 parhaan välieriin

Suomen nais- ja mieshiihtäjät karsiutuivat sprintin välieristä Norjassa.

hiihto
Krista Pärmäkoski
Krista Pärmäkoski oli karsintojen yhdeksänneksi nopein, mutta putosi jatkosta heti pudotushiihtojen ensimmäisessä vaiheessa. Jussi Nukari / Lehtikuva

Suomen naisten kvartetti karsiutui jatkosta hiihdon maailmancupin sprintissä Norjan Konnerudissa. Krista Pärmäkosken, Anne Kyllösen, Katri Lylynperän ja Jasmi Joensuun tie nousi pystyyn puolivälierävaiheessa.

Vapaalla hiihtotavalla puolivälierien nopein 1,2 kilometrin radalla oli Sveitsin Nadine Fähndrich.

Lylynperä taisteli hyvin jatkopaikasta, mutta jäi viimeisessä erässä kolmanneksi ja karsiutui. Joensuu ja Pärmäkoski olivat erissään viidensiä ja Kyllönen eränsä kuudes.

Lylynperä on lopputuloksissa 14:s, Pärmäkoski 21:s, Joensuu 24:s ja Kyllönen 29:s.

Finaalin voittoa juhli Ruotsin Jonna Sundling ennen Sveitsin Nadine Fähndrichiä (+0,24) ja Ruostin Linn Svahnia (+0,39). Voitto oli Sundlingille uran kolmas maailmancupissa.

Myös miehet karsiutuivat jatkosta

Suomalaisten tie nousi pystyyn myös miesten puolella, kun Ristomatti Hakola ja Lauri Vuorinen karsiutuivat jatkosta 1,5 kilometrin radalla.

Hakola oli oman puolivälieränsä kuudes ja Vuorinen sijoittui omassa erässään viidenneksi. Vuorinen oli lopputuloksissa 21:s ja Hakola 27:s.

Miesten finaalin voittoa juhli Norjan llympiavoittaja ja maailmanmestari Johannes Hösflot Kläbo, joka oli ylivoimainen loppukirissä. Norjan juhlia täydensivät toiseksi tullut Håvard Solås Taugböl (+0,65) ja kolmanneksi hiihtänyt Eirik Brandsdal (+0,69). Kuuden miehen finaalissa oli viisi norjalaishiihtäjää.

Suomalaisten osalta maailmancup jatkuu viikonloppuna Oslon Holmenkollenilla.

Holmenkollenilla kisataan pidemmillä matkoilla kuin Konnrudissa. Oslossa naiset hiihtävät lauantaina 30 kilometriä perinteisen hiihtotavan yhteislähtönä, ja suomalaisista ovat mukana Kyllönen, Pärmäkoski, Johanna Matintalo, Laura Mononen, Kerttu Niskanen ja Susanna Saapunki. Miesten sunnuntaiselle 50 kilometrille osallistuvat Juho Mikkonen, Iivo Niskanen ja Markus Vuorela.

Tulospalvelu:

Osa artikkelin sisällöstä ei ole välttämättä saavutettavissa esimerkiksi ruudunlukuohjelmalla.

Lue myös:

Suomalaisilla vaisu sprinttipäivä Norjassa – katso tallenne

Sairastelusta kärsinyt Perttu Hyvärinen joutuu jättämään Holmenkollenin klassikkokisan väliin – "Katsotaan, mitä pystytään enää taikinoimaan"

Suomessa voittoja tykittänyt Iivo Niskanen voi tehdä huiman tempun Norjassa: "Suurinta, mitä maastohiihtäjä voi saavuttaa"

Nappisuorituksen Salpausselällä tehnyt Krista Pärmäkoski ei kadu kesän radikaalia ratkaisuaan – Sami Jauhojärvi: "Jotain pitää tehdä toisin"

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat