Suora

  • Koruja juhliin ja mielenosoituksiin

SM-liigan toimitusjohtaja: Päähän kohdistuneita taklauksia käsitellään kunnolla kauden jälkeen pelaajien ja seurojen kanssa

Jääkiekon SM-liigan toimitusjohtaja Riku Kallioniemi sanoo, että pelaajia ja seuroja kuullaan kauden jälkeen päähän kohdistuneisiin taklauksiin liittyen.

Jääkiekon miesten SM-liiga
En liggande Otto Kivenmäki får vård på isen.
Porin Ässien Otto Kivenmäki taklattiin sairaalakuntoon lauantaina.Elmeri Elo / All Over Press

Jääkiekon SM-liigan kuuma puheenaihe – päähän kohdistuneet taklaukset – nousivat pinnalle jälleen lauantaina: Lukon David Nemecek sai Ässien Otto Kivemäen jyräämisestä seitsemän ottelun pelikiellon ja KalPan Miikka Pitkästä rangaistiin viiden ottelun pannalla Ilveksen Eemeli Suomen taklaamisesta.

SM-liigan toimitusjohtaja Riku Kallioniemi sanoo, että johtoportaassa keskustelu on käynyt viime päivinä vilkkaana.

– Kyllähän tämä on yhteinen asia. Kaikki haluamme tehdä toimia sen eteen, että trendi saataisiin jatkumaan hyvällä linjalla ja näitä tapauksia saataisiin vuosi vuodelta vähenemään, Kallioniemi sanoo Yle Urheilulle puhelimitse.

Kallioniemi paljastaakin, että kauden jälkeen SM-liigan eri toimijoiden kanssa polttavasta aiheesta keskustellaan isolla porukalla. Paikalle tulevat muun muassa seurat ja pelaajayhdistys.

– Meillä on tarkempi tsekkauksen paikka tämän kauden jälkeen. Olemme keränneet vammarekisteriä, erilaista statistiikkaa ja analysoimme, mitkä asiat ovat muuttuneet.

Kallioniemi ei vielä sano, mitä toimenpiteitä mahdollisesti olisi luvassa. Hän painottaa, ettei päähän kohdistuneita taklauksia saada karsittua yhdellä toimenpiteellä.

– En lähde ennakoimaan vielä ensi kautta. Analysoimme rauhassa ja teemme tarvittavat johtopäätökset. Sen jälkeen tuomme varmasti uusia toimenpiteitä, jotta edelleen voimme parantaa tilannetta.

"Trendi kääntyi oikeaan suuntaan"

SM-liiga teki jo kurinpitolinjauksiin muutoksia joulun alla: SM-liigan hallitus päätti, että jatkossa kaikista päähän kohdistuvista ja ottelurangaistuksen arvoiseksi katsottavista taklauksista annetaan vähintään viiden ottelun pelikielto. Kallioniemen mukaan mahdollisista muutoksista linjauksiin loppukaudeksi ei ole keskusteltu.

– Se oli yksi toimenpide, joka tehtiin. Trendi kääntyi oikeaan suuntaan, vaikka nyt helmikuussa oli useampi valitettava tapaus. Minun mielestäni pitää ottaa perspektiiviä, eikä tehdä hätäisiä päätöksiä.

Onko mahdollista, että rangaistuksia kovennetaan entisestään ensi kaudella?

– Kaikki on mahdollista, mutta en rupea sillä nyt spekuloimaan. On sovittu pelaajien ja seurojen kanssa, että kauden jälkeen analysoidaan tilannetta.

Kallioniemi painottaa, että SM-liigassa päähän kohdistuneisiin taklauksiin on osattu suhtautua paremmin viime vuosina.

– 10–20 vuotta sitten emme me oikeasti edes oikein ymmärtäneet koko problematiikkaa. Nyt jokainen pelaaja on testattu etukäteen. Ymmärrämme myös, miten toipuminen tapahtuu ja tunnistamme aivovammoja. Olemme viime vuosina päässeet hyvään kehitykseen ja niin pääsemme jatkossakin, Kallioniemi alleviivaa.

Lue myös:

SM-liigan kova linja johtanut myös kyseenalaisiin rangaistuksiin päähän kohdistuneista taklauksista – asiantuntija ihmettelee lajin ympärillä vellovaa kaksinaismoralismia

Kommentti: SM-liigan kovennetut rangaistukset eivät suojaa pelaajia – nyt on sanottava ääneen epämiellyttävä totuus

Päähän kohdistuneita taklauksia on Liigassa yhä liikaa, eikä kenelläkään tunnu olevan patenttiratkaisua ongelmaan: "Monessa asiassa on menty pieleen"

SM-liigan kurinpito jatkoi tutulla linjalla: KalPan hyökkääjälle rapsahti viisi ottelua pelikieltoa

Otto Kivenmäkeä taklanneelle Lukko-pakille tuntuva pelikielto – delegaatio ei nähnyt Nemecekin pelaamisessa moitittavuutta kuin yhdeltä kantilta

Pahasti loukkaantunut Ässät-hyökkääjä Kivenmäki pääsi pois sairaalasta – toipumisennusteen saaminen vie vielä viikkoja

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat