Suora

  • Koruja juhliin ja mielenosoituksiin

Ruotsin naiset jyräsivät nuorten MM-hiihdoissa, miehissä juhli Norja

Ebba Andersson juhli jo toista mestaruuttaan nuorten MM-hiihdoissa.

hiihdon nuorten MM-kisat
Ebba Andersson.
Ebba Andersson hiihti jälleen MM-kultaa. AOP

Hiihdon nuorten MM-kisapäivä ruotsalaisjuhlilla Saksan Oberwiesenthalissa. Ruotsi vei Ebba Anderssonin johdolla kolmoisvoiton 23-vuotiaiden naisten 15 km:n matkalla. Moa Lundgren (hopea) ja Emma Ribom (pronssi) täydensivät sinikeltaisten unelmapäivän.

22-vuotias Andersson juhli kisoissa jo aiemmin 10 km:n voittoa. Hurja meno sai jatkoa torstaina, kun Andersson hiihti MM-kultaa 37 sekunnin erolla Lundgreniin.

Suomen naiset jäivät kauas kärkisijoilta vapaalla sivakoidussa yhteislähtökilpailussa. Emmi Lämsä hiihti parhaana 31. sijalle, vajaat neljä minuuttia mestari-Anderssonia hitaampana. Anita Korva oli 34:s ja Anni Alakoski ylsi 35. sijalle. Vilma Nissinen joutui keskeyttämään.

Vilma Nissisen kilpailuhuumori loppui 15 kilometrin yhteislähdössä Oberwiesenthalissa, kun suksilla ei ollut paras kulkupäivänsä. Nissinen keskeytti kilpailun toisella kierroksella.

– Laskuissa en päässyt mihinkään ja nousuissa hakkasin täysiä, mutta sijat vain putosivat. Alkoi tuntua siltä, ettei ihan huvin vuoksi kiinnosta jäädä hiihtelemään, Nissinen sanoi.

– Ei tässä voi kuin nauraa. En nyt ehkä noin huonossa kunnossa ole, etten potkuakaan pysy kärkiletkassa.

Anita Korva ei laittanut suoritustaan suksien piikkiin, mutta kuvasi kisaviikkoaan pohjanoteeraukseksi.

– Vähän oli jo pilkahduksia, että välillä pystyn edes yrittämään. Aika vaikeaa oli vieläkin, mutta ehkä ihan pikkuisen meni parempaan, suksiaan "ihan ookooksi" kuvannut Korva sanoi.

Miesten 30 km:n kilpailussa voiton vei Norjan Harald Östberg Amundsen. Kilpailu oli hyvin tiukka, sillä Venäjän Sergei Ardashev hävisi norjalaiselle vaivaiset 7,4 sekuntia. Norjan hyvää päivää täydensi kolmanneksi sijoittunut Håvard Moseby.

Suomella oli kilpailussa kaksi edustajaa. Remi Lindholm jäi kärjestä kuusi ja puoli minuuttia ollen 30:s, ja Aleksi Parttimaa keskeytti.

Lue lisää:

Kähärä paras suomalainen nuorten MM-ladulla, yhteislähdöt Norjan juhlaa

Kärkisijat karkasivat suomalaisilta nuorten MM-laduilla – Vilma Nissinen kahdeksas

klo 14.37 lisätty suomalainaisten kommentit ja miesten kilpailun tulokset, muokattu otsikkoa

klo 15.49 korjattu miesten kilpailun kolmannen nimi

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat