Suora

  • Elävä arkisto esittää
  • Urheiluruutu
  • Urheiluruutu

NRK: Holmenkollenin maailmancup-hiihdot suljetaan yleisöltä koronaviruksen takia, koko kisatapahtuman peruminen myös mahdollista

Oslon kaupunki reagoi koronavirusuhkaan sulkemalla yleisön pois perjantaina alkavilta Holmenkollenin maailmancup-hiihdoilta.

hiihtolajit
Holmenkollenin 50 kilometriä
Holmenkollenin maailmancup-osakilpailu on kerännyt vuosittain noin 100 000 katsojaa.Getty Images

Oslon Holmenkollenilla perjantaina alkavat hiihdon maailmancup-osakilpailut kilpaillaan ilman yleisöä koronaviruksen takia. Asiasta kertoo norjalainen yleisradioyhtiö NRK (siirryt toiseen palveluun). Päätöksen on tehnyt Oslon kaupunki.

Oslon kaupunki kertoo, että suurien ihmismassojen kulkeminen metrossa on liian iso riski viruksen leviämiselle.

– Meidän kokemuksemme aikaisemmista tapahtumista on, että metroasemilla on paljon ihmismassoja ja siinä on iso riski. Lisäksi humalaiset ihmiset eivät osaa suojautua koronavirukselta oikeaoppisesti.

Kisatapahtuman kokonaan peruuttaminen on NRK:n mukaan myös mahdollista. Norjassa on todettu yhteensä 86 koronavirustartuntaa.

Holmenkollenilla on tarkoitus kisata yhdistetyn, maastohiihdon ja mäkihypyn osakilpailuja. Yleensä tapahtuma on kerännyt katsojia noin 100 000 verran.

Jauhojärvi: Urheilijoiden terveys ei vaarantuisi

Yle Urheilun asiantuntija Sami Jauhojärvi pitää päätöstä hätävarjelun liioitteluna. Hänen mielestään se, että Holmenkollenin hiihtofestivaalit kisataan ilman yleisöä on suuri kolaus koko tapahtumalle.

– Naisetkin halusivat kisata lauantaina, jotta saisivat kerrankin hiihtää ison yleisön edessä, ja nyt siellä ei ole yleisöä ollenkaan, Jauhojärvi sanoi.

– Urheilijoiden terveys ei tässä vaarantuisi, koska yleisö ei pääse kontaktiin urheilijoiden kanssa.

Jauhojärvi uskoo, että ilman yleisöä kilpaileminen voi vaikuttaa urheilijoiden motivaatioon eikä ylennä mielialaa.

– Kyllä tässä yleisölle esiinnytään ja yleisö on se, joka pitkälti maksaa kisojen kuluja. Tietenkin parhaimmat pärjäävät nytkin, mutta on uskomatonta olla kommentoimassa tällaista kilpailua, jossa ei ole yhtään yleisöä.

Lisätty Jauhojärven kommentit kello 20.05

Lue myös:

Holmenkollenin yleisöryntäyksen katoaminen muuttaa Krista Pärmäkosken mielestä kilpailun luonnetta – Iivo Niskanen: "Lumipallo vierii nopeammalla tahdilla kuin 20 vuotta sitten"

Koronavirus aiheutti erikoisen ruokahysterian ampumahiihdon maailmancupissa – norjalaiset turvautuivat erityisjärjestelyihin, suomalaisia tilanne ei hetkauta

FIS-pomo ehdottaa Holmenkollenin kuninkuusmatkan poistamista, Sami Jauhojärvi kyseenalaistaisi mieluummin muun kisakalenterin – "Kollen on monelle urheilijalle pyhä, sitä ei voi siirtää"

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat