Suora

  • Urheiluruutu
  • Urheiluruutu
  • Kuin savuna ilmaan

Holmenkollenin yleisöryntäyksen katoaminen muuttaa Krista Pärmäkosken mielestä kilpailun luonnetta – Iivo Niskanen: "Lumipallo vierii nopeammalla tahdilla kuin 20 vuotta sitten"

Krista Pärmäkoski ja Iivo Niskanen harmittelivat Oslon kaupungin päätöstä sulkea yleisö viikonlopun Holmenkollenin maailmancupin kisoista.

hiihto
Iivo Niskanen
Iivo Niskanen on yksi miesten 50 kilometrin kilpailun ennakkosuosikkeja.European Pressphoto Agency EPA

Oslon kaupungin päätös sulkea yleisö Holmenkollenin maailmancupin viikonlopusta koronavirusuhan takia harmitti Suomen ykköshiihtäjiä Krista Pärmäkoskea ja Iivo Niskasta. Niskasen mukaan nykymaailmassa asiat etenevät vauhdilla.

– Lumipallo vierii nopeammalla tahdilla kuin 20 vuotta sitten, Niskanen totesi Yle Urheilun haastattelussa.

Holmenkollen on tunnettu hiihtofestivaalistaan, joka kerää viikonlopun aikana niin katsomoihin kuin kisa-alueen metsäänkin peräti 100 000 innokasta katsojaa. Etenkin lauantai on tunnettu festivaalipäivä, ja tänä vuonna naishiihtäjät olisivat päässeet nauttimaan hiihtohullun norjalaisyleisön kannustuksesta.

– Kyllä se kisan luonnetta muuttaa, Pärmäkoski harmitteli, mutta muistutti, että muutoksia oli tiedossa jo ennen yleisöpäätöstä.

Aikaisemmin nimittäin suurimmat yleisömassat ovat olleet 8,3 kilometrin lenkillä, mutta tänä vuonna reittiä jouduttiin lyhentämään ja yleisö olisi jakaantunut eri paikkoihin.

– Onhan se harmi, sillä Norjassa on aina kannustettu kaikkia hyvin ja tasapuolisesti, Pärmäkoski sanoi ja samaa mieltä oli Niskanenkin:

– Siellä on paljon kaukaa tulevia katsojia, jotka eivät nyt pääse ainakaan stadionalueelle katsomaan kisoja.

Koronaviruksesta ei vaikutusta Suomen joukkueeseen

Pärmäkosken ja Niskasen mukaan Suomen joukkueen kesken koronavirus on ollut puheenaiheena siinä missä muutkin maailman tapahtumat, mutta mitään erityisjärjestelyjä ei ole otettu käytäntöön.

– Samalla tavalla toimitaan kuin pikkuflunssissa: pestään käsiä ja toivotaan, ettei tulla kipeäksi, Pärmäkoski sanoi.

NRK:n mukaan kisatapahtuman peruuntuminenkin on vielä mahdollista, vaikka siihen ei uskotakaan. Pärmäkoski sanoi ymmärtävänsä, jos tällaiseen päätökseen päädytään, mutta muuten hän ei asiaa ajattele.

– Turha sitä on sitten lähteä starttiviivalle, jos ei ole kisoja. Mutta eletään tilanteen mukaan ja valmistaudutaan niin, että kisat järjestetään, hän sanoi.

Lue myös:

NRK: Holmenkollenin maailmancup-hiihdot suljetaan yleisöltä koronaviruksen takia, koko kisatapahtuman peruminen myös mahdollista

Jääkiekon MM-kisat vaarassa peruuntua tai siirtyä – Kummola kummeksuu urheiluväen reaktioita koronavirukseen: "Alkaa olla jo paniikin lietsomista"

Italian cupin välierä Juventus-Milan siirrettiin koronaviruksen takia

Koronavirus uhkaa kesän joukkotapahtumia – Tokion olympialaisten kohtalosta päätetään toukokuussa

Koronavirus siirtää F1-veneiden MM-avauksen tuonnemmaksi

Koronavirus aiheutti erikoisen ruokahysterian ampumahiihdon maailmancupissa – norjalaiset turvautuivat erityisjärjestelyihin, suomalaisia tilanne ei hetkauta

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat