Suora

  • DreamHack Masters Spring 2020

Sundby Holmenkollenin yleisökiellosta: "Surullista ja liioiteltua"

Holmenkollenin maailmancupviikonloppu kilpaillaan stadionilla ilman yleisöä, ja oslolaisia on ohjeistettu pysymään poissa kilpalatujen ympäristöstä.

urheilu
Martin Johnsrud Sundby
Martin Johnsrud Sundby on voittanut Holmenkollenin legendaarisen 50 kilometrin kilpailun kaksi kertaa, vimieksi vuonna 2017.AOP

Torstaina päätettiin, että Oslon Holmenkollenin maailmancupin kilpailut järjestetään tyhjille katsomoille koronavirusriskin takia. Norjan Martin Johnsrud Sundbyn mielestä päätös on liioiteltu, koska maassa on melko vähän koronavirustartuntoja.

– Subjektiivisesti ajateltuna päätös on erittäin ikävä ja liioiteltu, Sundby totaa NRK:lle (siirryt toiseen palveluun).

Stadionalue on suljettu kokonaan yleisöltä, mutta hiihtolenkin varrelle on edelleen mahdollista päästä. Oslon kaupunki on kuitenkin ohjeistanut ihmisiä pysymään poissa latujen varrelta. Holmenkollenille pääsee lähinnä metrolla, ja asemille pakkautuvan ihmismassan katsotaan olevan liian suuri riski koronaviruksen leviämiselle.

– Jos olen hieman objektiivisempi, niin ymmärrän päätöksen. En ole lääkäri, enkä voi arvioida, kuinka suuri riski suurten ihmismassojen kerääntyminen metroasemille olisi, Sundby sanoo.

Norjan toinen maajoukkuehiihtäjä Emil Iversen miettii, miten yleisön puuttuminen vaikuttaa hänen suoritukseensa.

– Kilpailuissa on aivan hiljaista. En tiedä, mistä saan energiaa matkan aikana, jos voimat alkavat ehtyä, Iversen pohtii.

Holmenkollenin kisaviikonlopun aikana kilpaillaan mäkihypyssä, yhsitetyssä ja hiihdossa. Holmenkollenin kilpailut ovat keränneet vuosittain peräti 100 000 katsojaa.

Kilpailutapahtumia voi seurata viikonlopun aikana Ylen TV2:ssa ja Areenassa.

Lue myös:

Ilkka Herola vertaa Holmenkollenin yleisökatoa Lillehammerin hiljaisiin latuihin: "Se tuntuu varmaan aika samalta"

Holmenkollenin yleisöryntäyksen katoaminen muuttaa Krista Pärmäkosken mielestä kilpailun luonnetta – Iivo Niskanen: "Lumipallo vierii nopeammalla tahdilla kuin 20 vuotta sitten"

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat