Tokion esikisa uhattuna, Intian maailmancup siirtymässä – koronavirus säätää myös ampujien olympiatähtäimiä

Kansainvälinen ampumaurheiluliitto ISSF kertoi perjantaina, että Delhin maailmancupin järjestäjät anovat kisojen siirtoa.

ammunta
Satu Mäkelä Nummela
Satu Mäkelä-Nummela on jo nimetty olympialaisiin. AOP

Norjalaisampujat peruivat perjantaina reissunsa ampumaurheilun maailmancupiin Intiaan, jossa pistooli- ja kiväärilajien sekä haulikkolajien kisojen oli määrä alkaa 17. maaliskuuta. Suomalaiset ottivat maltilla, koska kisojen yllä leijui koronaviruksen uhka.

Kansainvälinen ampumaurheiluliitto ISSF kertoikin perjantaina, että Delhin maailmancupin järjestäjät anovat kisojen siirtoa. Pistooli- ja kiväärilajit siirtyisivät toukokuulle ja haulikkolajit kesäkuulle.

Ampumaurheiluliiton valmennuksen johtaja Per-Ole Lindell arvioi perjantaina, että Intian kisa ei ole ainoa, johon koronavirus puree.

– Alustavien tietojen mukaan huhtikuinen Tokion olympialaisten esikisa Japanissa on peruuntumassa, Lindell kertoi.

Delhiin on suuntaamassa tusinan verran suomalaisia ja Tokion esikisoihin kolme urheilijaa.

– Olympialaisia kohti mennään silti täysillä, Lindell sanoi.

Loput olympiapaikat jaossa toukokuussa

Kauden maailmancupit alkoivat perjantaina Kyproksen Nikosiassa. Kansainvälisistä kisaetapeista tärkeimpiä ovat kuitenkin haulikkolajien EM-kisat Ranskan Chateauroux'ssa ja kivääri- ja pistoolilajien olympiakarsinta Tshekin Pilsenissä. Toukokuiset kisat ovat eurooppalaisten viimeinen mahdollisuus hankkia paikka Tokioon.

Lindell ei pidä kisojen perumista kovin suurena pulmana olympialaisiin valmistautumisen kannalta, mutta jos joku urheilija jää karanteeniin koronaviruksen takia, se vaikuttaa jo harjoitteluun.

Toistaiseksi olympialaisiin on nimetty trapissa neljänsiin olympialaisiinsa suuntaava Satu Mäkelä-Nummela. Lisäksi Lari Pesonen tähtäsi viime vuonna skeetin olympiapaikan. Pesosen osakkeet saada käyttää hankkimansa olympiapaikka nousevat, jos kilpakumppanit eivät pääse näyttämään osaamistaan kisojen peruuntuessa.

Lue myös:

Parantumaton syöpä pysäytti olympiaurheilijan – Vesa Törnroos unelmoi edelleen olympialaisista, mutta sairaseläkkeelle joutuminen tekee siitä taloudellisesti vaikeaa

Satu Mäkelä-Nummela sijoittui cup-finaalissa 11:nneksi: "Huonoissa oloissa harjoittelemisesta tulee heikkoa tulosta"

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat