Freestylelaskija Elias Syrjän läpimurtokausi päättyi ikävään loukkaantumiseen – "Ensi kaudeksi takaisin pelikentille"

Läpimurtonsa tällä kaudella tehnyt Elias Syrjä sijoittui maailmancupin kokonaispisteissä viidenneksi.

Elias Syrjä Pekingin maailmancupissa vuonna 2019. Kuva: Getty Images

Elias Syrjä laski freestylen big airin maailmancupissa todella vahvan kauden. Hypyt sujuivat hyvin maailmancupin viimeisen kisan viimeiseen laskuun asti. Syrjä loukkaantui kilpailussa pahasti ja odottaa nyt pääsyä leikkaukseen.

Syrjä sijoittui Tshekissä käydyssä kilpailussa neljänneksi kahden ensimmäisen hyppynsä ansiosta. Viimeisellä hypyllä suomalaisen yritys voittoon kostautui, kun hän mätkähti rinteeseen huonoin seurauksin. Eturistiside hajosi ja sen lisäksi sääri- ja reisiluu sekä kierukat vaurioituivat. Syrjä on tarkoitus leikata Helsingissä 17. maaliskuuta.

– Henkisesti olen ihan hyvässä kunnossa. Onneksi loukkaantuminen tapahtui näin myöhään kaudella, Syrjä kertoi Yle Urheilulle puhelimitse.

Syrjän kausi oli loukkaantumista lukuun ottamatta todella onnistunut. Suomalainen päätyi maailmancupin pisteissä viidenneksi ja sai parannettua sijoitustaan maailmancupin edetessä. Ensimmäisessä kilpailussa Modenassa Syrjä sijoittui 18:ksi, ja seuraavissa maailmancupkisoissa suomalaislaskija päätyi sijoille seitsemän, viisi ja neljä.

– Viides sija on kokonaiscupissa ihan hyvä, ja kilpailujen osalta meni paria pikkuvirhettä lukuun ottamatta mukavasti, Syrjä kertoo.

Arvostetuimpien joukkoon

Elias Syrjä löi kauden aikana itsensä lopullisesti läpi. Osoituksena arvostuksesta hän pääsi osallistumaan lajin arvostetuimpaan kilpailuun X Gamesiin, jossa suomalainen sijoittui seitsemänneksi. Finaalissa suomalainen olisi voinut suoriutua paremmin, sillä karsintakilpailun jälkeen Syrjän nimi komeili listan kärjessä.

– X Gamesin legendaarinen iltafinaali on elämäni kohokohta, vaikka jäinkin siellä seitsemänneksi. Ylpeä olen, että pääsin kuitenkin finaaliin asti, Syrjä sanoo.

Tulevaisuuden tavoitteistaan Syrjä ei vielä osaa sanoa. Ensin hänen pitää saada jalkansa parsittua kasaan, ja sen jälkeen mies voi alkaa miettiä toipumista.

– Toistaiseksi en osaa sanoa ensi kaudesta mitään, koska en tiedä kauan jalan parantumisessa menee. Ensi kauteen pitää vain päästä takaisin pelikentille, Syrjä kertoo.

– Haluan saada itseni parhaaseen mahdolliseen kuntoon ennen kuin alan miettiä kisaamista.

Lue myös: