Hyppää sisältöön

Jaromir Jagrin Kladno putosi takaisin toiseksi korkeimmalle sarjatasolle – pelasiko 48-vuotias tshekkilegenda uransa viimeisen ottelun? "Rakastan yhä jääkiekkoa"

Jaromir Jagr ei ole vielä päättänyt uransa jatkosta.

Jaromir Jagr iski 38 ottelussa tehot 15+14=29. Kuva: AOP

Tshekkiläisen kiekkolegenda Jaromir Jagrin omistama Kladno hävisi Tshekin pääsarjassa Litvinoville perjantaina maalein 2–6. Tappio tiesi, että sarjajumbo putoaa ensi kaudeksi takaisin maan toiseksi korkeimmalle sarjatasolle.

– Meillä oli mahdollisuus taistella putoamista vastaan, mutta valitettavasti emme käyttäneet sitä, Jagr harmitteli Hokej.cz- (siirryt toiseen palveluun)sivuston mukaan.

– Se oli henkisesti ja fyysisesti vaativampi kuin yksikään pudotuspeliottelu. Vertaisin sitä gladiaattorien taisteluun, jossa jonkun on kuoltava. Tietysti harmittaa, jos pudotuspelit venyvät seitsemänteen otteluun ja sitten tulee tappio, mutta seuraavana vuonna on aina uusi tilaisuus. Nyt ei ole uutta tilaisuutta, Jagr jatkoi.

Jagrin ura alkoi kotikaupungissaan Kladnossa jo 1980-luvun luvun lopulla. Pohjois-Amerikkaan hän siirtyi kaudeksi 1990–91. Urallaan tshekkilegenda juhli niin olympiakultaa, MM-kultaa kuin Stanley Cupin voittojakin. Jagr saalisti myös lukuisia henkilökohtaisia palkintoja.

Tshekkihyökkääjä palasi Kladnoon kesken kauden 2017–2018. Hän oli hinaamassa viime kauden päätteeksi joukkuettaan viiden vuoden jälkeen takaisin maan pääsarjaan ja iski ratkaisevassa ottelussa kaikki joukkueen neljä maalia.

Uransa jatkosta 48-vuotias hyökkääjä ei vielä ollut päättänyt.

– En tosiaan tiedä. Rakastan yhä jääkiekkoa. Tiedän, että tämä on yhä vaikeampaa vuosi toisensa jälkeen. Ennen pystyin pelaamaan tälläisiä tärkeitä pelejä paremmin ja auttamaan joukkuetta voittamaan. Enää tilanne ei ole sama. Täytyy katsoa, onko järkeä jatkaa, Jagr mietti.

Jagr on tehnyt tällä kaudella pelaamassaan 38 ottelussa tehot 15+14=29. Hän oli puolitoista kuukautta sivussa loukkaantumisen vuoksi.

Lue myös: