Suora

  • Rakkauden ja särkyneiden unelmien korut

Johaugin 50 sekunnin johto suli karulla tavalla – sukset 30 kilometrin kisassa vaihtanut Karlsson tykitti loppukirillään voittoon Holmenkollenilla

Hiihtäjä Therese Johaug ei vaihtanut suksia 30 kilometrin perinteisen kisassa. Frida Karlsson kuroi ylivoimaiselta tuntuneen eron umpeen.

hiihto
Frida Karlsson
Katso video kuvaa klikkaamalla.

Holmenkollenin 30 kilometrin perinteisen kilpailusta muodostui todellinen jännitysnäytelmä.

Norjan Therese Johaug karkasi pääjoukolta jo neljän kilometrin kohdalla ja johti kisaa parhaimmillaan yli 50 sekunnilla, mutta Ruotsin superlupauksella Frida Karlssonilla oli voittoon vielä sanansa sanottavana.

Karlsson kävi vaihtamassa sukset 18,6 kilometrissä yhdessä Ebba Anderssonin, Krista Pärmäkosken ja Charlotte Kallan kanssa. Vaihdossa nelikko jäi kymmenen sekuntia pääjoukosta.

Anderssonilla ja Karlssonilla riitti menohaluja, ja kaksikko karkasi pääjoukolta 22 kilometrin kohdalla. Reilut kuusi kilometriä myöhemmin Karlsson repäisi irti Anderssonista ja lähti tosissaan jahtaamaan Johaugia.

30 kilometrissä Karlsson oli jo norjalaismenestyjän kannoilla. Holmenkollenilla maali oli sijoitettu vasta 31 kilometriin, mikä ratkaisi voiton. Karlsson tuli lopun Johaugin imussa ja tykitti 1,2 sekunnin turvin voittoon huimalla loppukirillään.

Karlsson jaksoi huhkia loppuun saakka, vaikka hänen kisansa oli hyvin värikäs. Hän putosi pääjoukon hännille jo kertaalleen noin kahdeksan kilometrin kohdalla. Yle Urheilun asiantuntija Sami Jauhojärvi spekuloi lähetyksessä, että Karlsson saattoi kaatua ennen laskua stadionille.

Kisassa kolmanneksi hiihti Ebba Andersson. Ruotsalaismenestyksen täydensi Charlotte Kalla, joka karkasi pääjoukolta 25 kilometrin hiihdon jälkeen ja nappasi neljännen sijan.

Suomalaisittain päivä oli onnistunut, vaikka aivan kärkisijat jäivät saavuttamatta.

Kerttu Niskanen oli suomalaisista paras. Hän hiihti varmasti koko matkan ja sijoittui seitsemänneksi jääden 46,7 sekuntia Karlssonista.

Anne Kyllönen oli yhdeksäs, Krista Pärmäkoski 11:s ja Laura Mononen 12:s.

Lahdessa upeasti hiihtäneellä Johanna Matintalolla ei ollut paras päivä. Hän oli lopputuloksissa 22:s. Eroa kärkeen tuli lopulta lähes kolme ja puoli minuuttia.

Susanna Saapunki hiihti sijalle 37.

Osa artikkelin sisällöstä ei ole välttämättä saavutettavissa esimerkiksi ruudunlukuohjelmalla.

Lue myös:

Norjalaisten amatöörimäinen suksimoka ratkaisi voiton Ruotsille – Johaug myönsi Yle Urheilulle: "Tapahtui jotain, mitä ei pitänyt tapahtua"

Holmenkollenin metsissä juhlinut yleisö aiheutti hämminkiä naisten kisassa – Kerttu Niskanenkin pelästyi: "Siellä oli villi meininki"

Yle Urheilun tiedot: Miesten 50 kilometrin kisa voi vielä peruuntua, jos Norjan terveysviranomaiset sitä vaativat – naisten kisassa hiihtofanit vähät välittivät yleisökiellosta

Merkittävä sääntömuutos suksienvaihdossa saattaa aiheuttaa katastrofin Holmenkollenin hiihtokisoihin – Sami Jauhojärvi: "Se olisi kauhuskenaario"

FIS-pomo ehdottaa Holmenkollenin kuninkuusmatkan poistamista, Sami Jauhojärvi kyseenalaistaisi mieluummin muun kisakalenterin – "Kollen on monelle urheilijalle pyhä, sitä ei voi siirtää"

Legendaarisella Holmenkollenilla on nousumetrit vedetty tappiin asti ja kovat maastot ovat saaneet konkaritkin sippaamaan – "Se on sääntöjen puitteissa maailman kovin rata"

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat