Suora

  • DreamHack Open Fall 2020
  • Urheiluruutu
  • Urheiluruutu
  • Digitaalisen rallicrossin MM-sarja 2020: 4. osakilpailu, Iowa

Yle Urheilun tiedot: Miesten 50 kilometrin kisa voi vielä peruuntua, jos Norjan terveysviranomaiset sitä vaativat – naisten kisassa hiihtofanit vähät välittivät yleisökiellosta

Yle Urheilun tietojen mukaan sunnuntain 50 km:n kilpailun kohtaloa ratkotaan tänään illalla joukkueenjohtajien kokouksessa. Katso video lauantailta kuvaa klikkaamalla.

hiihto
Katsojia saapui Holmenkollenin kisaladuille
Katsojia saapui Holmenkollenin kisaladuille

Holmenkollenin maailmancup-hiihtojen naisten 30 km:n taisto houkutteli runsaasti yleisöä latujen varsille. Katsojia hakeutui metsien siimekseen, vaikka ketään ei päästetty stadionille aiemmin määrätyn yleisökiellon takia.

Norjalaislehti VG:n mukaan (siirryt toiseen palveluun)yleisöä olisi paikan päällä useita tuhansia. Aftenbladetin haastattelema (siirryt toiseen palveluun)kisajärjestäjä kertoi, että yleisöä on saapunut tasaiseen tahtiin niin metrolla kuin jalkaisin.

Oslon kaupunki linjasi aiemmin, että Holmenkollenin maailmancup-osakilpailut viedään läpi ilman yleisöä koronaviruksen leviämisen vaaran takia.

Terveysviranomaiset ovat ilmoittaneet seuraavansa tarkasti lauantain tapahtumia. Mikäli viranomaiset eivät pidä näkemästään ja koronaviruksen tartuntojen määrä kasvaa, niin sunnuntain miesten 50 km:n hiihto saatetaan perua.

Päätös sunnuntaista varmistuu lauantai-iltana joukkueenjohtajien kokouksessa.

"Vähän jännitti, että uskaltaako tänne lähteä"

Yle Urheilu tavoitti kisareitiltä suomalaisiakin katsojia. Ruusu ja Manna olivat saapuneet kannustamaan suosikkejaan, vaikka kisastadionille ei ollutkaan mahdollisuutta päästä.

– Vähän jännitti, että uskaltaako tänne lähteä, kun tuli kielto, ettei stadionille pääse. Ajattelimme, että norjalaiset ovat niin hiihtokansaa, että varmaan he kuitenkin menevät. Täällä ollaan, Ruusu kertoi.

– Ei ollut ongelmia, siellä oli työntekijöitä, jotka opastivat miten metsään pääsee. Stadionille emme päässeet. Mutta silti harmittaa, ettemme näe yhdistettyä tai mäkihyppyä, Manna mietti.

VG:n haastattelemat hiihtofanit eivät myöskään ole huolissaan virustartunnasta.

– Emme tulleet metrolla vaan taksilla, joten noudatamme mielestäni viranomaisten ohjeistusta. Ihmismassoja ei ole valtavasti. Täällä on mielestäni turvallisempaa kuin keskustassa, Kristian Ludvid Grönvold sanoo.

Ruotsalainen Carola Börjel on samoilla linjoilla.

–Tartuntariski on vähintään yhtä suuri keskustassa tai metrossa kuin täällä, emme ole huolissamme.

Muokkaus klo 14.00: Lisätty norjalaismedian tiedot paikalla olevista katsojista.

Lue lisää:

NRK: Holmenkollenin maailmancup-hiihdot suljetaan yleisöltä koronaviruksen takia, koko kisatapahtuman peruminen myös mahdollista

Holmenkollenin yleisöryntäyksen katoaminen muuttaa Krista Pärmäkosken mielestä kilpailun luonnetta – Iivo Niskanen: "Lumipallo vierii nopeammalla tahdilla kuin 20 vuotta sitten"

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat