Suora

  • Elävä arkisto esittää

Holmenkollenin metsissä juhlinut yleisö aiheutti hämminkiä naisten kisassa – Kerttu Niskanenkin pelästyi: "Siellä oli villi meininki"

Kerttu Niskanen löysi positiivisia puoliakin siitä, ettei Holmenkollenin 30 kilometrin kisassa ollut yleisöä stadionilla.

hiihto
Kerttu Niskanen
Kerttu Niskanen oli paras suomalainen 30 kilometrin perinteisen hiihtotavan yhteislähtökisassa.Lehtikuva / Jussi Nukari

Oslon Holmenkollenilla piti kilpailla ilman yleisöä, mutta toisin kävi. Stadionalue oli kyllä yleisöltä suljettu, mutta metsästä löytyi hiihtofaneja satoja, ellei jopa tuhansia, kuten norjalaismediat kertoivat.

Suomalaisista parhaiten naisten 30 kilometrin kilpailussa onnistunut Kerttu Niskanen löysi perinteisen hiihtokarnevaalin peruuntumisesta positiivisiakin puolia:

– Kerrankin kuuli, mitä huoltomiehet ja valmentajat huusivat. Yleensä niitä ei ole täällä kuullut, Niskanen kertoi Yle Urheilulle.

Norjalaismediat ovat kertoneet myös yleisön käyttäymisen nurjasta puolesta, sillä metsästä on poistettu lukuisia humalaisia katsojia. Niskanenkin huomasi metsän puolen juhlat.

– Yksi herrasmies säikäytti meidät, kun hän juoksi ladulle. Siellä oli villi meininki, Niskanen hämmästeli.

Niskanen sijoittui yhteislähtökisassa seitsemänneksi, mutta hän olisi mieluummin halunnut taistella paremmistakin sijoista. Niskasella oli hyvä kulku ja sukset toimivat loistavasti.

– Olisin halunnut hiihtää kovaa, kun maaliin oli 12 kilometriä. En uskaltanut, kun kuulin, että ryhmä saa laskuosuuksilla hujahtamalla kiinni. Se jäi vähän harmittamaan, hän manasi.

– Olisi voinut kokeilla ja lähteä myllyttämään omaa hiihtoa, mitä olisin jaksanut.

Pärmäkoskella taistelua

Vaikka kirkkaimmat sijat jäivät saavuttamatta, oli suomalaisnaisilla kilpailussa hyvä joukkuepanos. 12 parhaan joukossa oli neljä suomalaisnaista. Krista Pärmäkoskelta odotettiin kisasta eniten, mutta hän oli 11:s.

– Suomalaisttain oli hyvä päivä, mutta itselläni kausi painaa jo. Kävin sen takia vaihtamassa suksetkin, että saan paremman pidon viimeisille kierroksille. En oikein jaksanut potkia, Pärmäkoski kertoi.

– Taktisesti oli hyvä kisa, mutta viimeinen kierros oli aika taistelua, että pääsin sieltä pois.

Anne Kyllönen oli kisassa yhdeksäs. Hän oli tyytyväinen, että onnistui vihdoin saamaan itsestään irti kunnon vauhtia.

– Koko ajan on ollut sellainen tunne, että pitäisi pystyä parempaan. Tulokset eivät ole olleet sitä, mitä olen halunnut. Tänään oli ensimmäistä kertaa sellaista menoa, mitä olen useamman viikon odottanut, Kyllönen sanoi.

Laura Mononen oli kisassa 12:s ja kuului niihin hiihtäjiin, joka ei vaihtanut suksia.

– Suksi tuntui hyvältä ja pitoa oli koko ajan. Lähdin vielä paremmalla suksella, joten ajattelin, etten vaihda ollenkaan. Jos suurin osa ei vaihda, niin en minäkään vaihda, Mononen kertoi taktiikastaan.

– Oli kiva hiihdellä. Harmi, että siinä loppusuoralla tuli taas muutama sija takkiin.

Muokkaus klo 15.30: Lisätty Pärmäkosken, Kyllösen ja Monosen kommentit.

Lue myös:

Norjalaisten amatöörimäinen suksimoka ratkaisi voiton Ruotsille – Johaug myönsi Yle Urheilulle: "Tapahtui jotain, mitä ei pitänyt tapahtua"

Johaugin 50 sekunnin johto suli karulla tavalla – sukset 30 kilometrin kisassa vaihtanut Karlsson tykitti loppukirillään voittoon Holmenkollenilla

Yle Urheilun tiedot: Miesten 50 kilometrin kisa voi vielä peruuntua, jos Norjan terveysviranomaiset sitä vaativat – naisten kisassa hiihtofanit vähät välittivät yleisökiellosta

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat