Suora

  • Urheiluruutu

KooKoolle historiallinen vieraspotti, TPS:n oljenkorsi katkesi

KalPa ja Ässät varmistelivat lauantaina paikkaansa jääkiekkoliigan pudotuspeleissä. TPS ei pystynyt haalimaan kolmea pistettä Jyväskylästä, joten joukkueen viimeisetkin pudotuspelirippeet haihtuivat.

urheilu
Juha-Pekka Haataja
Juha-Pekka Haataja, KooKooTomi Hänninen

Yhdeksättä sijaa pitävä Ässät ja kymmenentenä oleva KalPa ovat keränneet 75 pistettä, mikä on ratkaisevasti, eli 11 enemmän kuin Turun Palloseuralla. TPS taipui JYPille jatkoajalla maalein 1–2 lauantain myöhäispelissä.

–Saimme hyvän lähdön peliin ja peli pysyi tasaisena. Sitten kyllä loppui bensa kesken. Tämä oli se klassinen kolmas peli neljän päivän sisään. Olimme kuitenkin yritteliäitä ja työteliäitä. Ihan puhtain paperein päästän joukkueen siltä osin, TPS-luotsi Marko Virtanen sanoi.

– Tätä iltaa on turha murehtia. Joukkueella on ollut melkein 60 peliä aikaa ratkoa sijoituksia ja saada peliä kuntoon, Virtanen jatkoi.

Varsinkaan KalPa ei jättänyt kotiottelussaan sattumalle sijaa. Kuopiolaiset johtivat Pelicansia vastaan ensimmäisen erän jälkeen 3–0 ja maalasivat toisessa erässä vielä kahdesti ennen kuin Pelicans onnistui ensimmäisen kerran. Lopulta KalPa murskasi Pelicansin peräti 7-2. KalPan tehomiehinä häärivät kaksi maalia tehneet Janne Keränen ja Tuomas Vartiainen.

– KalPa tuli kovaa ja latautuneena otteluun ja meillä oli erittäin suuria vaikeuksia pysyä heidän pelinopeudessaan mukana. Tämän seurauksena meidän virheiden ja jäähyjen määrä oli täysin kestämätön, Pelicansin päävalmentaja Jesse Welling harmitteli.

Loukkaantumisten kanssa pudotuspelien alla kärvistelevä Ässät puolestaan voitti Porissa sarjajumbo Vaasan Sportin. Perjantaina KooKoon yllättänyt Sport ei pystynyt vastaamaan Ässien voitontahtoon, vaan kolme pistettä jäivät Poriin lukemin 3–1. Kolmen ottelun tappioputken katkaissut Ässät voitti Sportin kauden kaikissa neljässä keskinäisessä kamppailussa.

– Kahden maalin (Tommi) Taimi johti meitä ja oli erinomainen tänään. Hänellä ei paljoa maila tärissyt kovissa paikoissa, kehui Ässien valmentaja Ari-Pekka Selin.

KooKoo pesi kasvonsa historiallisella voitolla

Oulussa KooKoo horjutti jo runkosarjan voiton varmistanutta Kärppiä. Vielä pudotuspelien kotiedusta kamppaileva KooKoo meni ensimmäiselle erätauolle johdossa Kim Strömbergin maalilla. Erätauko alkoi poikkeuksellisesti vain 12 minuutin pelin jälkeen kaukalon pleksin hajottua. KooKoo piti johtonsa kolmanteen erään asti, mutta Miihkali Teppo laukoi Kärpät tasoihin ja jatkoajalle. Jatkoajalla KooKoon sankariksi nousi 4–3-voittomaalin tehnyt Vilmos Galló.

– Meillä oli alla heikko peli Vaasassa ja bussimatka Ouluun. Olen ylpeä joukkueestani. Vähälle peliajalle jääneet pakit Arttu Pelli ja Roope Laavainen pelasivat huippupelin, KooKoo:n päävalmentaja Jussi Ahokas sanoi.

KooKoo johti kolmannessa erässä 3–1 ja oli lähellä täyttä pistepottia, mutta Kärpät nousi jatkoajalle Miihkali Tepon onnekkaalla tasoituksella ajassa viisi minuuttia ennen loppua. Ratkaisun ohjasi ärhäkkäästi taistellut Vilmos Gallo jatkoajalla.

Voitto oli KooKoolle liigahistorian ensimmäinen Kärppien vieraana.

– Hieno juttu, että sain sen itse kokea. Täällä on paljon tuttuja katsomossa, KooKoon oululaislähtöinen hyökkääjä Juha-Pekka Haataja (1+1) sanoi.

Haataja on enää kahden tehopisteen päässä Raimo Helmisestä, joka pitää yhdeksättä sijaa Liigan kaikkien aikojen pistepörssissä.

Ilves juhli ennen ja jälkeen liigaottelun

Ilves ja HIFK tarjosivat lauantaina loppuunmyydylle Hakametsän hallille kiekkonäytelmän vailla vertaa. Ennen ottelua Ilves juhlisti legendojaan, itse ottelussa Arttu Ruotsalainen teki 3–2-voittomaalin reilua minuuttia ennen loppua ylivoimalla.

– Molemmilla oli kolmannessa erässä ylivoimapeliä. Me ei tehty, Ilves teki, tiivisti kuudennen peräkkäisen ottelunsa pelannut HIFK:n maalivahti Atte Engren.

Frans Tuohimaa pelasi 21. helmikuuta nollapelin KooKoota vastaan, mutta sen jälkeen hän on ollut sivussa.

– Tuohimaa palaa ehkä ensi lauantaina, sanoi HIFK:n päävalmentaja Jarno Pikkarainen.

Ilveksen maalilla Lukas Dostal torjui jo kauden 26. voittonsa. Hän johtaa kyseistä tilastoa.

Danforth kohensi asemiaan pistepörssissä

Kisa pistepörssin voitosta tiivistyi lauantaina entisestään, kun Lukon Justin Danforth saalisti neljä tehopistettä (1+3) raumalaisten murskatessa kotijäällään SaiPan 8–0. Ennen kolmea viimeistä kierrosta kärkipaikkaa jakavat 55 tehopisteellä Danforth ja Ilveksen Eemeli Suomi (lauantaina 0+2).

Vastaavasti ennen lauantain kierrosta pistepörssin toisella sijalla ollut JYPin Julius Nättinen jäi pisteittä JYPin voittaessa TPS:n 2–1 jatkoajalla. Pisteittä jäi myös Jesse Puljujärvi, kun vielä pudotuspelien kotiedusta kamppaileva KooKoo voitti Oulussa Kärpät jatkoajan jälkeen 3–4. Puljujärvellä ja Nättisellä tehopisteitä on 52.

Jääkiekkoliigan runkosarja päättyy ensi viikon lauantaina. Kolmen viimeisen kierroksen ottelut pelataan tiistaina, torstaina ja lauantaina. Pudotuspelit alkavat 17. maaliskuuta.

Päivän otteluseuranta
Sarjataulukko

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat