Naisleijonien konkaripelaajat pettyivät MM-karkeloiden peruuntumisesta – luvassa pitkä tauko huippuotteluista: "Totta kai ärsyttää, mutta ei tälle voi mitään"

Susanna Tapani ja Minnamari Tuominen uskovat, että kovat pelit Halifaxin MM-jäillä olisivat olleet hyväksi MM-ensikertalaisille, mutta kisojen perumisella ei ole juurikaan vaikutusta olympiaprojektiin.

Susanna Tapani yllättyi IIHF:n päätöksestä perua jääkiekon naisten MM-kisat. Kuva: Emil Hansson/AOP

Suomen naisten jääkiekkomaajoukkueen pelaajista moni osasi odottaa kevään MM-turnauksen peruuntumista, mutta Naisleijonien hyökkääjälle Susanna Tapanille päätös tuli lauantaina aivan puun takaa.

Tapani kuuli vasta illalla ringetteottelun jälkeen, että naisten MM-turnaus Kanadan Halifaxissa 31. maaliskuuta alkaen on peruttu koronaviruksen uhan takia.

– Koko ajan oli sanottu että kisat pidetään. Kahden viikon päästä olisi ollut lähtö, joten ajattelin, ettei niitä nyt enää peruta. Vielä kun kisat olisivat olleet Kanadassa, ja enemmän Euroopan tapahtumia on peruttu, Tapani kertoo puhelimitse Yle Urheilulle.

Vuosi sitten Tapani oli mukana MM-hopeaa Espoossa ottaneessa Suomen joukkueessa. Turkulainen toivoi, että Kanadan MM-turnauksesta Naisleijonat olisi saanut kotiintuomisina tällä kertaa jopa kultaa.

– Totta kai ärsyttää, mutta ei tälle voi mitään. Viime turnauksessa oli hyvä fiilis joukkueen kanssa, ja olisi ollut kiva varsinkin viime kevään jälkeen päästä kirkastamaan se mitali.

MM-ensikertalaisille kova isku

Maajoukkueen vakiokasvoihin kuuluva Minnamari Tuominen kuuli uutisen MM-kisojen perumisesta pari tuntia ennen Tapania. Hänen edustamansa Kiekko-Espoo voitti lauantaina alkuillasta naisten jääkiekkoliigan kolmannessa välierässä Kuortaneen, ja varmisti paikkansa liigan finaaleissa.

– Kättelyissä sitten saatiin tietää perumisesta. Ei se yllättänyt minua. Päätös on mielestäni ihan ymmärrettävä, mutta totta kai se harmittaa, kun MM-kisat on kauden päätavoite maajoukkueessa. Kerran vuodessa päästään pelaamaan parhaita vastaan, Tuominen kertoo.

Naisten liigan runkosarjan voittaneen Kiekko-Espoon riveistä MM-joukkueeseen oli valittu Tuomisen lisäksi Nelli Laitinen ja Emmi Rakkolainen.

Nelli Laitinen ja Minnamari "Minttu" Tuominen vuoden 2019 MM-kilpailuissa Espoossa. Kuva: Emil Hansson/AOP

Tuominen kertoo, että hän ehti pikaisesti jutella joukkuetovereidensa kanssa turnauksen peruuntumisesta.

Oliko ilmassa harmitusta?

– Oli joo. Rakkolaisella ehkä eniten, kun hänellä oli ekat MM-kisat tulossa, Tuominen kertoo.

Tuominen myöntää, että joukkueen seitsemälle MM-kilpailujen ensikertalaiselle Halifaxin turnaus olisi tuonut tärkeää arvokisakokemusta. MM-turnaus olisi ollut myös iso askel joukkueen matkalla kohti Pekingin talviolympialaisia 2022.

– Kun ei ollut neljän maan turnausta (viime syksynä), tulee pitkä tauko, ettei pelata pohjoisamerikkalaisia vastaan. Sekin on aika iso juttu.

Susanna Tapani on samoilla linjoilla maajoukkuetoverinsa kanssa, mutta ei heitä kirvestä kaivoon olympiaprojektin suhteen.

– Totta kai olisi heille ollut saada kovia pelejä alle. On olympialaisiin nyt kaksi vuotta vielä, että ei se yksi turnaus nyt mitään kaada, Tapani toteaa.

Lue myös: