Lauantaina maaotteludebyyttinsä tehnyt Otto Virtanen ratkaisi tenniksen maaottelun Meksikoa vastaan

Suomi kukisti tenniksen maaottelussa Meksikon 3–2 ja säilytti paikkansa I-ryhmässä.

tennis
Otto Virtanen
AOP

Suomi on voittanut Meksikon tenniksen Davis cupissa 3–2. Suomen voiton ratkaisi lauantaina maaotteludebyyttinsä lauantaina tehnyt Otto Virtanen, joka voitti ratkaisevassa ottelussa Meksikon kakkospelaaja Manuel Sanchezin 6–2, 7–6 (8–6). Ensimmäisessä erässä Virtanen mursi Sanchezin syötön kahdesti. Toisessa erässä Virtanen meni tuplamurrolla 3–0-johtoon, mutta meksikolainen nousi tasoihin 4–4-tilanteessa. Lopulta ratkaisu syntyi vasta tiebreikissä.

– Tosi hyvät fiilikset! Pelasin mielestäni hyvän ottelun. Jännitin aika paljon ennen ottelua ja sen ratkaisuhetkillä, mutta onnistuin nollaamaan ajatukseni sekä pelaamaan omaa rohkeaa peliäni. Eilisen tappion jälkeinen tunnelma oli erittäin haikea, mutta tänään aamulla heräsin täysin uutena miehenä, Virtanen kertoi Tennisliiton tiedotteessa.

Kontinen ja Heliövaara siirsivät Suomen johtoon

Henri Kontinen ja Harri Heliövaara selvittivät oman nelinpelinsä Santiago Gonzalezia ja Miguel Angel Reyes-Varelaa vastaan, vaikka voitto irtosi niin ikään tiebreikissä. Otteluvoitto 6–3, 7–6 (8–6) siirsi Suomen johtoon.

– Olen tyytyväinen meidän esitykseen – pelasimme ehjän pelin ja saimme tärkeän pisteen meille. Syötimme läpi ottelun hyvin, eivätkä vastustajat onnistuneet murtamaan meitä kertaakaan. Palautimme myös hyvin olosuhteisiin nähden ja saimme avauserässä tarvittavan murron sekä toisessa erässä tarvittavan minimurron, Kontinen kommentoi.

Heliövaara joutui heti ottelun jälkeen tositoimiin uudelleen, sillä Patrik Niklas-Salminen oli sairastunut. Meksikon ykköspelaaja Gerardo Lopez Villasenor päihitti suomalaisen 6–0, 7–6(7–2), jolloin ratkaisu venyi Virtasen otteluun.

– Heti nelinpelin jälkeen kapteeni Jarkko Nieminen kertoi minulle Patin sairastuneen ja että minun tulisi mennä kentälle. Ottelu lähti hieman huonosti liikkeelle ja tuntui, että vastustajan kaikki lyönnit onnistuivat. Toisen erän alkuun päätimme, että laitan kaiken likoon ja pääsinkin mukaan otteluun rikkomalla vastustajan rytmiä. Harmittavan lähelle toisessa erässä pääsin, mutta vastustaja oli parempi ratkaisuhetkillä, Heliövaara summasi.

Maaotteluvoiton myötä Suomi säilytti paikkansa I-ryhmässä.

Lue myös:

Otto Virtasen maajoukkuedebyytti päättyi tappioon kahdesta ottelupallosta huolimatta –Suomi ja Meksiko tasoissa avauspäivän jälkeen Davis cupissa

Lähteet: Suomen tennisliiton tiedote

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat