Hyppää sisältöön

Helenius oli jo köysissä ammattilaisuransa tärkeimmässä ottelussa, tyrmäysvoitto tarkoittaa nousua MM-haastajaksi – "Hän voi seuraavaksi otella jopa puolen miljoonan palkkiosta"

Robert Helenius tyrmäsi ennakkosuosikki Adam Kownackin ja nousi WBA-liiton viralliseksi haastajaksi kohti MM-titteliottelua Anthony Joshuaa vastaan.

Robert Helenius juhlisti uransa kovinta voittoa New Yorkissa. Kuva: Getty Images

Robert Helenius venyi uransa kovimpaan esitykseen New Yorkissa lauantai-iltana. Helenius, 36, tyrmäsi Puolan Adam Kownackin, jolle tappio oli ensimmäinen ammattilaisena.

Helenius onnistui tyrmäämään Kownackin neljännessä erässä, vaikka puolalainen oli vahvasti niskan päällä.

– Robert otteli jo köysistä, mutta Kownacki oli liian innokas ja ehkä kuvitteli, että Robert on menneen talven lumia. Hän on tunnetusti kova vastaiskijä, käytti paikan hienosti hyväkseen ja osui, manageri ja ammattilaisvalmentaja Pekka Mäki kommentoi ottelua Yle Urheilulle.

Voitollaan Helenius pääsi WBA-liiton haastajalistan kärkeen, mikä voi avata väylän MM-otteluun Anthony Joshuaa vastaan.

Haastajastatus ei kuitenkaa takaa Heleniukselle varmaa MM-ottelua. Hän voi joutua odottamaan elämänsä tittelimatsia vielä pitkään.

– Voittajalle luvattiin paikka WBA-liiton virallisena haastajana. Anthony Joshualla on myös muita vöitä. Sen voin sanoa, että jono titteliotteluun on pitkä. Odotellessaan MM-ottelua Robertin pitää otella välissä. Uraa on hyvä jatkaa Amerikassa yhden vahingon jälkeen.

WBA-liiton lisäksi Joshualla on myös WBO:n, IBF:n ja IBO-liiton mestaruusvyöt. Hän kohtaa seuraavaksi Lontoossa Bulgarian Kubrat Pulevin.

– Jokaisella liitolla on omat haastajansa, mikä tarkoittaa, että Joshuan pitää kohdata kaikki jossakin vaiheessa. Missä järjestyksessä mennään, se ratkaisee Robertin haastamisen paikan.

Bärlundin uroteot tähtäimeen

Kownackin tyrmäys oli kuitenkin kova temppu. Puolalainen arvostetaan maailmalla kymmenen parhaan joukkoon raskaassa sarjassa.

Mäen mukaan Helenius oli paikassa, jossa tappio olisi tarkoittanut käytännössä ammattilaisuran päättymistä.

– Robert näytti, että hän kuuluu maailman kärkeen. Siinä on ollut paljon epäilijöitä ja paljon uskojia. Taas nähtiin, että jos ihminen uskoo ja on valmis tekemään uhrauksia, niin joskus onnistuu. Kova työ tuo tuloksen, Mäki kiitteli.

Kova voitto tarkoittaa, että Heleniuksen arvo kehässä nousee saman tien. Mäen arvion mukaan jatkossa voidaan puhua sadoista tuhansista dollareista.

– Näyttää siltä, että seuraavaksi hän voi otella jopa puolen miljoonan palkkiosta, Mäki sanoo.

– Samanlaiseen suoritukseen rapakon takana ei ole pystynyt kuin Gunnar Bärlund aikaisemmin. Aika iso juttu.

Bärlund eli GeeBee otteli urallaan 86 ammattilaisottelua raskaassa sarjassa. Maailmalla hänet rankattiin kolmen parhaan joukkoon ja maailmanmestari Joe Louisin kakkoshaastajaksi vuonna 1938.

Lue myös:

Korjaus 8.3.2020 kello 17.25: Robert Helenius nousi voitollaan WBA-liiton haastajalistan kärkeen voitettuaan Adam Kownackin. Jutussa väitettiin, että Helenius nousi haastajalistalle, jolla hän kuitenkin jo oli.

.
.