Veera Kauppi maalasi neljästi, kun Iksu murskasi hallitsevan mestarin – suomalaishyökkääjä käsittämättömässä iskussa Ruotsin salibandyliigassa

Veera Kauppi johtaa Ruotsin Superliigan pistepörssiä.

Veera Kauppi tuuletti maalia salibandyn MM-kisoissa joulukuussa. Kuva: AOP

Iksun tähtihyökkääjä Veera Kauppi oli iskussa hallitsevaa Ruotsin Superliigan hallitsevaa mestaria Täbyä vastaan. Kauppi maalasi peräti neljästi, kun uumajalaiset murskasivat Täbyn 9–3. Kaikkiaan Kaupille kirjattiin tehot 4+2.

Vielä kolmannen erän alussa Täby tuli 2–2-tasoihin, mutta päätöserässä Iksu takoi peräti seitsemän maalia. Avauserässä maalinteon aloittanut Veera Kauppi teki osumista kolme. Myös Oona Kauppi pääsi pisteille, sillä hän vastasi Iksun 4–2-osumasta.

Ruotsin liigan maaliennätystä hallussaan pitelevä Veera Kauppi on hurjassa vireessä pudotuspelien lähestyessä, sillä edellisessä ottelussa Siriusta vastaan suomalaishyökkääjä takoi tehot 2+4. Myös sitä edeltävässä ottelussa tehopisteitä syntyi kuusi, joten Kauppi on yltänyt kuuteen tehopisteeseen nyt kolmessa edeltävässä ottelussa. Sitä edeltävällä kierroksella tehopisteitä syntyi 2+3.

Kauppi johtaakin sarjan pistepörssiä tehoin 42+34=76. Maailman parhaaksi naispelaajaksi helmikuun alussa valittu Anna Wijk on toisena 69 pisteellä.

Maalinteossa kunnostautuneen joukkueen maaliero on käsittämättömät 153 plussan puolella.

Uumajalaisten ero toisena olevaan Pixboon on viisi pistettä, kun runkosarjaa on jäljellä vielä kaksi ottelua.

Superliigan pudotuspelit käynnistyvät maaliskuun lopulla.

Lue lisää: