1. yle.fi
  2. Urheilu
  3. taitoluistelu

Koronavirus aiheuttaa erikoistoimenpiteitä taitoluistelun MM-kisoihin – kuume mitataan joka toinen päivä, suutelua pitää välttää

Taitoluistelun MM-kisat on määrä käydä Montrealissa, Kanadassa 16.–22. maaliskuuta.

Emmi Peltonen edustaa Suomea taitoluistelun MM-kisoissa. Kuva: EPA / AOP

Kansainvälinen taitoluisteluliitto ilmoitti tiistaina, että se aikoo tarkkailla koronaviruksen leviämistä Kanadassa ensi viikolla alkavissa taitoluistelun MM-kisoissa hyvinkin tarkkaan.

Ketään, jolla on yli 38 asteen kuume tai akuutteja hengitystieoireita, ei päästetä kisa-alueelle ja hänet myös asetetaan eristyksiin. Päästäkseen kisa-alueelle kaikkien kisoihin akkreditoitujen ruumiinlämpö mitataan joka toinen päivä.

Eritykseen joutuneet eivät puolestaan saa akkreditointia kisoihin ennen kuin Kanadan terveysviranomainen antaa siihen luvan.

Urheilijoille, valmentajille, toimitsijoille ja medialle on lähetetty tietopaketti koronaviruksesta. Siinä suositellaan, että osallistujat pesevät käsiään usein, välttävät kättelyä ja suutelua sekä hävittävät käytetyt nenäliinat suljettuihin jäteastioihin. Lisäksi osallistujien pitää täyttää kysely, jossa heiltä kysytään muun muassa kansallisuudesta ja mahdollisesta altistumisesta tai matkailusta koronaviruksen korkean riskin alueilla.

Vaatimuksista päätettiin pian sen jälkeen, kun Kanadan hallitus ilmoitti pohtivansa, sallitaanko kisojen järjestämistä lainkaan.

Kisat on määrä käydä Montrealissa 16.–22. maaliskuuta. Niissä kilpaillaan yksinluistelussa, jäätanssissa ja pariluistelussa. Suomea jäätanssissa edustavat Juulia Turkkila ja Matthias Versluis, naisten yksinluistelussa Emmi Peltonen ja miesten yksinluistelussa Roman Galay.

Muodostelmaluistelun MM-kisat puolestaan järjestetään näillä näkymin huhtikuun alussa Lake Placidissa Yhdysvalloissa.

Lauantaina Kansainvälinen jääkiekkoliitto ilmoitti, että itäisessä Kanadassa 31. maaliskuuta alkaviksi suunnitellut naisten jääkiekon MM-kisat peruttiin koronaviruksen takia.

Lue myös:

SM-kulta ei riittänyt taitoluistelun MM-kisoihin, jäätanssipaikka ratkesi viime hetken suorituksella

Jääkiekon naisten MM-kilpailut perutaan koronaviruksen takia – miesten kisojen kohtalo vielä auki: "Nyt jäitä hattuun"

HSK:n puheenjohtaja: Mirjami Penttinen ei lähde MM-kisoihin joukkueen kanssa – päätös työvelvoitteen palauttamisesta tehtiin pääosin julkisuudessa olevien tietojen perusteella