1. yle.fi
  2. Urheilu
  3. urheilu

Sebastian Aho ja Kaapo Kakko iskivät molemmat kaksi osumaa – hieno suomalaispäivä NHL-kaukaloissa

Sebastian Aho nousi ratkaisijaksi, kun Carolina voitti Detroitin 5–2. Myös Kaapo Kakko teki kaksi maalia NY Rangersin voittaessa Dallasin 4–2. (Kuvalähde: Viasat)

Sebastian Aho kuvassa

Carolina Hurricanesin Sebastian Aho ja New York Rangersin Kaapo Kakko olivat näkyvimmät suomalaispelaajat yön NHL-kierroksella. Molemmat tekivät kaksi maalia, Aholle kirjattiin lisäksi yksi syöttöpiste.

Carolinan ja Detroitin ottelu oli kahden erän jälkeen tilanteessa 2–2. Silloin esiin astuivat suomalaispelaajat. Ensin Aho sai syöttöpisteen Justin Williamsin osumaan. Seuraavaksi Aho ja Teuvo Teräväinen juonivat alivoimamaalin, jonka Aho viimeisteli.

Pari minuuttia ennen loppusummeria Aho teki ylivoimalla loppunumeroiksi 5–2. Teräväinen sai syöttöpisteen tähänkin osumaan.

Aholla on koossa tehot 38+28=66.

Kakko teki kaksi maalia NY Rangersin voittaessa Dallasin 4–2. Dallasin Roope Hintz teki maalin ja Miro Heiskaselle merkittiin kaksi syöttöpistettä.

Varsinkin Kakon jälkimmäinen maali oli näyttävä. Kakon edellisestä osumasta olikin aikaa, sillä se syntyi 9. helmikuuta

Montrealin Artturi Lehkonen onnistui myös maalinteossa, kun Canadiens hävisi Nashvillelle 2–4.

Tuukka Rask pelasi Bostonin maalilla uransa 50. nollapelin, kun Boston voitti Philadelphian 2–0. Rask torjui 36 laukausta.

Lue myös:

Loukkaantumisista kärsineen Columbuksen peli ei ole kaunista, mutta taistelutahtoon se ei vaikuta: "Joko alat surkutella tai hyppäät tarjolla olevaan rooliin"