Timo Rautiainen uudessa Tomin nuoteista -podcastin jaksossa: "Ruotsin voiton jälkeen painostimme tallipäällikköä antamaan meille koko kauden"

Entisen rallikuljettaja Marcus Grönholmin vuoden 2000 maailmanmestaruus olisi voinut jäädä saavuttamatta ilman Timo Rautiaisen päättäväisyyttä.

ralliautoilu
Timo Rautiainen ja Marcus Grönholm ovat tottuneet menestymään yhdessä. Kuva vuodelta 2007.
Tomin nuoteista -podcastin toisessa osassa on vieraana Timo Rautiainen

Tuoreimmat ralliuutiset, -videot ja -podcastit sekä tiedot tulevista lähetyksistä löydät osoitteesta yle.fi/mmralli.

Marcus Grönholmin rinnalla kaksi maailmanmestaruutta voittanut Timo Rautiainen kertoo uudessa Tomin nuoteista -podcastin jaksossa vuoden 2000 Ruotsin rallin voitonjuhlista. Grönholmin ja Rautiaisen oli määrä ajaa tuolla kaudella vain kymmenen rallia, mutta voittoon päättyneen Ruotsin kisan jälkeen Rautiainen marssi Peugeotin tallipäällikön Corrado Provedan luokse ja vaati suomalaiskaksikolle lisää osakilpailuja.

– Corrado ei alkuun ollut ajatuksesta kovin innoissaan, mutta laski sitten lopulta, että jokunen piste niistä asfalttikisoistakin saattaisi olla ihan hyvä juttu. Kuten sitten olikin. Pisteet riittivät lopulta mestaruuteen, muistelee Rautiainen.

Ruotsin voitonjuhlat ovat jääneet muullakin tavalla mieleen, sillä Marcus Grönholm koki elämänsä yllätyksen palattuaan huoneeseen keskellä yötä. Huone oli typötyhjä.

– Meidän päämekaanikkomme oli kaverinsa kanssa hakenut respasta avaimen ja keksinyt kantaa kaikki kalusteet ulos Bossen huoneesta. Ihan kaikki, sängyt mukaan lukien. Ne oli siirretty ulos paloportaille. En enää muista minne Bosse meni yöksi, mutta tuskin hän sitä huonetta alkoi keskellä yötä uudestaan sisustaa, naureskelee Rautiainen.

Jaksossa muistellaan myös aikaa, jolloin Rautiaisen kartturiura oli loppua heti alkuunsa. Grönholmin taustajoukot halusivat nousevan kyvyn rinnalle kokeneemman kartturin ja Rautiainen siirrettiin kylmästi syrjään.

– Kyllä se oli minulle kova paikka. Kesti pitkään päästä siitä yli. Bosselle en ollut kuitenkaan katkera, vaan jäin auttamaan kaikella muulla tavoin hänen uraansa. Tein esimerkiksi tiimimme lehteä, jonka avulla keräsimme rahaa ajamiseen.

Jaksossa kuullaan myös Rautaisen tunnelmista, kun hän vuonna 1995 palasi takaisin Marcus Grönholmin kartanlukijaksi. Rautiainen palaa myös Walesin vuoden 2005 raskaaseen tapahtumaan, jossa kuoli hänen tiimikaverinsa, Markko Märtinin kartanlukija Michael Park.

Kuuntele koko jakso täältä.

Lue myös:

Tommi Mäkisen uusi kultakimpale on kokenut rallikuskin traagisimman painajaisen – vankilaankin joutuneella tuntemattomalla Toyota-tähdellä yllättävä yhteys Kalle Rovanperän kanssa

Katso koko Kalle Rovanperän historiallinen erikoiskoe kuljettajan silmin

Tommi Mäkinen paljasti: Ruotsissa rajusti pettynyt Jari-Matti Latvala saa ajaa Toyotaa myös Sardinian MM-rallissa – Latvala avasi syyn teknisille ongelmille

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat