1. yle.fi
  2. Urheilu
  3. vammaisurheilu

Paralumilautailija Matti Suur-Hamarin kausi päättyy ennen maailmancup-huipennusta alavartalovammaan

Paralumilautailun maailmancup-finaali lasketaan viikonloppuna Hafjellissa.

Matti Suur-Hamari Pyhän maailmancupissa viime joulukuussa. Kuva: Janne Lipsanen / Lumilautaliitto

Paralumilautailija Matti Suur-Hamarin kausi päättyy alavartalovammaan. Suur-Hamarin oli määrä kilpailla vielä viikonloppuna maailmancup-finaalissa Hafjellissa Norjassa.

– Pari viikkoa sitten tapahtui suhteellisen pieni haaveri treeneissä, mistä aiheutui nyt sitten vaikka lätkätermejä lainaten alavartalovamma, joka pitää minut sivussa karkeloista loppukauden, Suur-Hamari kertoo Lumilautaliiton tiedotteessa.

Vamma ei ole vakava, mutta se estää täysipainoisen laskemisen.

– Näimme enemmän arvoa siinä, että pääsen terveenä kesäkauteen ja treenaamaan hyvin ja laadukkaasti heti alusta asti, mikä sitten luo vankkaa pohjaa seuraavalle kahdelle vuodelle kohti MM-kisoja ja vuonna 2022 siintävää paralympiaurakkaa, Suur-Hamari toteaa.

Vaikka suomalaislaskija sijoittui muun muassa Pyhän maailmancupissa kolmanneksi ja Dew Tourilla toiseksi, päättynyt kausi oli Suur-Hamarille monin tavoin vaikea. Alkukaudesta häntä kohtasi suuri suru, kun hänen valmentajansa Mikko Wendelin menehtyi yllättäen.

– Kausi oli kokonaisuudessaan rikkonainen ja henkisesti todella raskas Mikon poismenon johdosta. Sain kumminkin hyviä tuloksia puristettua kaikissa niissä kisoissa, jossa pääsin olemaan mukana, ja keskiarvo taisi kumminkin reippaasti kallistua podium-sijoille, Suur-Hamari sanoo.

Lue myös:

Matti Suur-Hamarin maailmancup-avausta varjosti tragedia – valmentaja Wendelinin kuolemasta oli vain vajaa viikko: "Oli vahva tunne, että Mikko oli meidän kanssa starttiportissa"