Suora

  • Urheiluruutu
  • Urheiluruutu
  • Koruja juhliin ja mielenosoituksiin

Taitoluisteluliitto myönsi HSK:lle lisäaikaa ja suostui suulliseen kuulemiseen

HSK tekee selityksen seuran ja valmentaja Mirjami Penttisen tilanteesta. Liitto kuulee seuraa 28. maaliskuuta hallituksen kokouksen yhteydessä.

taitoluistelu
Taitoluistelu
Taitoluisteluliitto kuulee seuraa 28. maaliskuuta.Getty Images

Suomen Taitoluisteluliitto on suostunut taitoluisteluseura Helsingfors Skridskoklubbin (HSK) pyyntöön pidentää määräaikaa, jonka puitteissa HSK:n pitää tehdä selitys seuran ja valmentaja Mirjami Penttisen tilanteesta.

Liiton kurinpitolautakunta langetti Penttiselle tammikuussa vuoden kilpailukiellon asiattoman käytöksen takia. HSK poisti päätöksen jälkeen Penttisen työvelvoitteen, mutta kertoi maanantaina palauttaneensa sen.

Liitto vaati HSK:lta selitystä 20. maaliskuuta mennessä, koska asiaa oli tarkoitus käsitellä 24. maaliskuuta. Seura anoi liitolta pidennystä määräajalle ja toivoi, että suullinen kuuleminen olisi mahdollinen. Liitto suostui pyyntöön ja kuulee seuraa 28. maaliskuuta liiton hallituksen kokouksen yhteydessä.

Lue myös:

Urheilijoiden nöyryyttämisestä rangaistu valmentaja saa palata työhönsä – ratkaisu tyrmistytti Olympiakomitean pomon: "Ei voi kuin ihmetellä"

HSK:n puheenjohtaja: Mirjami Penttinen ei lähde MM-kisoihin joukkueen kanssa – päätös työvelvoitteen palauttamisesta tehtiin pääosin julkisuudessa olevien tietojen perusteella

Taitoluisteluliitto voi estää Team Uniquen MM-kisamatkan, koska epäasialliseen käytökseen syyllistynyt valmentaja palaa töihin – "Puntti ei saa tutista"

Alaikäisiä nöyryyttänyt ja alistanut valmentaja sai työnsä takaisin – luistelijoiden vanhemmat järkyttyivät: "Tämä on ihan hirvittävän surullista"

"Olisi ehkä helpompi, jos sä tappaisit ittes" – entiset valmennettavat kertovat menestyneen suomalaisvalmentajan nöyryyttävästä ja alistavasta käytöksestä sekä vuosia jatkuneesta henkisestä väkivallasta

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat