Suora

  • Urheiluruutu

Koronavirus perui purjehduksen olympiakarsinnan Genovassa

Suomalaiset hakevat olympiapaikkaa vielä kolmessa eri veneluokassa.

purjehdus
noora ruskola mikaela wulff
Mikaela Wulff ja Noora Ruskola havittelevat vielä olympiamaapaikkaa 49er FX -luokassa. Jukka Saarikorpi / SPV

Kansainvälinen Purjehtijaliitto on päättänyt perua purjehduksen olympialuokkien maailmancup- ja olympiamaapaikkakarsintakilpailun Genovassa, Italiassa. Kilpailu olisi pitänyt käydä 13.–19. huhtikuuta. Syynä perumiseen on koronavirusuhka.

Kansainvälisen liiton hallitus konsultoi ennen päätöksen tekoa paitsi Italian Purjehtijaliittoa, myös omaa terveysjaostoaan.

Genovan kisassa oli alun perin jaossa viimeiset maanosakohtaiset olympiamaapaikat Tokion kisoihin afrikkalaisille, aasialaisille ja eurooppalaisille purjehtijoille. Peruminen vaikuttaa myös suomalaisiin, sillä he tavoittelevat olympiapaikkoja vielä kolmessa luokassa.

Finnjollissa olympiapaikkaa havittelee Oskari Muhonen, Nacra 17 -luokassa Sinem Kurtbay ja Akseli Keskinen ja49er FX -luokassa kolme venekuntaa Noora Ruskolan ja Mikaela Wulffin johdolla.

Kansainvälinen olympiakomitea on pidentänyt maanosakohtaisten maapaikkakarsintojen karsinta-aikaa 30. kesäkuuta asti, mutta ajankohtaa tai paikkaa uudelle karsintakisalle ei vielä ole. Suomi voi varmistaa maapaikan Nacra 17:ssä ja 49er FX:ssä jo ennen tulevaa karsintakilpailua, jos jotkut jättävät saamansa paikan käyttämättä. Vapautuneet paikat jaetaan 2019 MM-kisojen tulosten perusteella.

Suomella on jo maapaikat Laser radial-, Laser standard- ja RS:X-luokissa.

Lue myös:

Tenkanen pettyi MM-vesillä, vaikka olympiapaikka Tokioon enää sinettiä vailla – "Reitinvalintani epäonnistuivat"

Kurtbay ja Keskinen nousivat MM-regatassa yhdeksänneksi

Tuula Tenkanen haluaa huipentaa purjehdusuransa Tokion olympialaisiin – vielä esteenä on olympiakarsinta suomalaisten kesken

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat