Suora

  • StarCraft 2: IEM Katowice 2021
  • Palkintojenjako
  • Urheiluruutu

Jokerit käytti kolmannen ottelupallon – seuraavaksi vastaan tulee KHL-jättiläinen SKA Pietari

Helsingin Jokerit on saavuttanut KHL-pudotuspelihistoriansa kolmannen ottelusarjavoiton. Video: Viasat

urheilu
Näin Jokerit eteni jatkoon - Lokomotiv voimaton ratkaisupelissä
Näin Jokerit eteni jatkoon - Lokomotiv voimaton ratkaisupelissä

Jokerit pystyi kaivamaan ensimmäisen pudotuspelikierroksen kuudennessa ottelussa ratkaisevan voiton Jaroslavlista ja eteni KHL:n puolivälieriin voitoin 4–2.

Henrik Haapalan ja Veli-Matti Savinaisen näyttävillä vastaiskumaaleilla Jokerit johti avauserän jälkeen 2–1, vaikka suomalaisjoukkue sortui neljään pieneen rangaistukseen. Lokomotivin maalin iski ylivoimalla Stephane Da Costa.

Lauri Marjamäen suojatit kohensivat pelaamista maalittomassa toisessa erässä, eikä Jokereilla ollut tasaviisikoin pelattaessa hätää myöskään kolmannessa erässä.

Pudotuspeleissä tasoaan nostanut konkarihyökkääjä Antti Pihlström survoi kolmannessa erässä 3–1-maalin, joka näytti katkaisseen Lokomotivin suurimman taisteluliekin ajassa 48.37. Tanskalaiset Nicklas Jensen ja tyhjiin osunut Oliver Lauridsen sinetöivät lopussa loppunumerot Jokereille 5–1:een.

– Kaikesta näki heti, että joukkue oli päättäväinen. Vakuuttava esitys kaikkiaan, vaikka ensimmäisen erän jäähyt sotkivat kuvioita jonkun verran. Neljännessä ja viidennessä pelissä emme olleet vielä riittävän valmiita (sarjan katkaisuun) ja meidän piti vähän kasvaa, valmentaja Marjamäki summasi Lokomotiv-sarjan.

– Olemme neljän kentän joukkue, ja varsinkin neloskenttä Anttila, Pihlström ja Oksanen ovat nostaneet tasoaan ja tehneet meille tärkeitä maaleja. Muutenkin maalimäärä, mitä teimme tässä sarjassa, antaa uskoa tulevaan. Ja onneksi saimme muutaman lepopäivän ja pääsemme harjoittelemaan laadukkaasti pari päivää.

"Fanit ovat odottaneet tätä kuusi vuotta"

Jokerit kohtaa ensi viikon tiistaina Pietarissa alkavassa puolivälieräsarjassa ensimmäistä kertaa KHL-pudotuspelihistoriassaan SKA:n. Jokerien ensimmäinen kotiottelu SKA:aa vastaan pelataan lauantaina 23. maaliskuuta klo 16.

– Se tiedettiin, että SKA odottaa meitä jatkossa. Olen iloinen joukkueen ja organisaation puolesta. Fanit ovat odottaneet kuusi vuotta, että saadaan tällainen sarja ja he ovat sen ansainneet. Joukkue on nälkäinen, eikä kukaan ole tähän vielä tyytyväinen. Uskon, että siitä saadaan hieno sarja.

Kauden neljästä keskinäisestä pelistä SKA on voittanut kolmesti Jokerit.

– SKA on selkeä suosikki ja joukkue pelaa pienessä kaukalossa kotipelinsä, mutta meillä on kova usko omaan tekemiseen. Jäähytön pelaaminen on meille se isoin asia ja tarvitsemme myös tasapuolista tuomaritoimintaa. Ei meidän tarvitse muuta kuin pitää oma huipputasomme ja ottaa tietysti huomioon jatkossa kaukalon koon erilaisuudet, linjasi Marjamäki.

KHL-PUDOTUSPELIT. 1. KIERROS:

Lokomotiv - Jokerit 1-5 (1-2,0-0,0-3)

01.27 0-1 Haapala (Lepistö,Lööv)
03.12 1-1 Da Costa(Kronwall,Pääjärvi) yv
18.05 1-2 Savinainen (O'Neill,Norman)
48.37 1-3 Pihlström (Anttila)
52.44 1-4 Jensen
56.52 1-5 Lauridsen (Kivistö) tm

Jäähyt: Lokomotiv 3x2 min, Jokerit 5x2 min

Yleisöä: 7002

Maalivahdit:
Ilja Konovalov 30/34 torjuntaa
Janis Kalnins 23/24 torjuntaa

Voitot 2-4, Jokerit jatkoon

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat