Suora

  • Koruja juhliin ja mielenosoituksiin

Emmi Peltosen MM-kisamatka jäi haaveeksi: "Harmittaa tosi paljon, mutta on oikein laittaa terveys ja turvallisuus etusijalle"

Taitoluistelun MM-kisat Montrealissa peruttiin koronavirustilanteen takia. Emmi Peltonen olisi lähtenyt matkaan, jos kisat olisi järjestetty.

taitoluistelu
Emmi Peltonen kilpailee taitoluistelun MM-kisoissa
Jari Kärkkäinen / Yle

Taitoluistelun MM-kisojen piti alkaa keskiviikkona 18. maaliskuuta naisten ja parien lyhytohjelmilla. Ensin kansainvälinen liitto suunnitteli varotoimenpiteitä kisojen ajaksi, mutta päätyi viime metreillä peruutukseen. Suomalaisedustaja Emmi Peltonen oli yllättynyt ratkaisusta.

– En ajatellut, että kisat peruttaisiin. Olin varautunut, että luistelisimme ilman yleisöä. Tuli aika puskista tämä, mutta ymmärrän tilanteen, Peltonen kommentoi Yle Urheilulle.

– Tottakai harmittaa tosi paljon. MM-kisat ovat kuitenkin kauden päätapahtuma, johon kaikki harjoittelevat tosi kovaa. Totta kai saa olla pettynyt ja harmittaa.

– Tietenkin ymmärrän ja kunnioitan tätä päätöstä, kun ajattelee tilannetta maailmalla. On ihan oikein laittaa terveys ja turvallisuus etusijalle.

Tammikuun EM-kisoissa viidenneksi luistellut Peltonen olisi lähtenyt MM-kilpailuihin, jos ne olisi järjestetty. Vaikka koronavirus mietityttää, ei lähtö olisi pelottanut.

– Tottakai olisin lähtenyt. Sitä varten olen harjoitellut, olisin halunnut mennä sinne. Nyt suunnataan katseet tulevaa kautta kohti, Peltonen sanoi.

Vielä ei ole tietoa, yritetäänkö MM-kisat järjestää myöhemmin tänä vuonna. Peltonen jatkaa treenamista ensi kautta varten. Treenaamisessakin on haasteensa, osa urheiluseurojen harjoituksista on peruttu ja kuntosalit sulkevat oviaan.

– Tätä pitää nyt vähän miettiä, mitä tekee seuraavaksi ja miten lähdetään treenamaan. Oheisharjoituksia tehdään varmasti ulkona tai jossain muualla, Peltonen pohti.

Lue myös:

Taitoluistelun MM-kisat Kanadassa perutaan koronaviruksen takia – suomalaisten kisamatka jää väliin

Hallituksen linjaus koronaviruksen varalta iskee urheilutapahtumiin – esimerkiksi SM-liigaa ei voida pelata yleisölle

Koronavirus vaikuttaa nyt jatkuvasti urheilutapahtumiin maailmalla – pysy kartalla tilanteesta Yle Urheilun seurannassa

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat