Suora

  • Elävä arkisto esittää
  • DreamHack Masters Spring 2020

Pelottava tilanne Trondheimin mäkikarsinnassa – saksalaishyppääjä makasi pitkään kaatumisen jälkeen maassa

Saksan Stephan Leyhe kolhi itseään pahasti, mutta oli muutaman minuutin jälkeen hymy huulillaan.

mäkihyppy
Stephan Leyhe kaatuu mäkikarsinnassa
Stephan Leyhe kaatuu mäkikarsinnassa

Miesten mäkihypyn maailmancupin karsinnassa Trondheimissa nähtiin ikävä tilanne, kun Saksan Stephan Leyhe kaatui 141,5 metriä kantaneen hyppynsä ja jäi maahan makaamaan.

Leyheä hoivattiin maassa tovi eikä televisiokuviin näkynyt, oliko hän tajuissaan vai ei.

Yle Urheilun mäkihyppyasiantuntijan Tommi Nikusen arvioiden mukaan pahimmin kaatumisessa kärsi polvi. Jos näin on, voi asiantuntijan mukaan edessä olla jopa ensi kauteen ulottuva toipuminen.

Nikunen arveli, että syynä voi olla paitsi tiukka painonhallinta, myös trendi, jossa hyppääjät päästetään liian hyviin oloihin, jolloin hypyistä tulee ylipitkiä.

– Hän tulee korkealta ja heti menee polvi, kyllä se siitä johtuu myös tuo kaatuminen. Jälleen kerran yksi polvi sanoo mäkihypyssä sopimuksen irti ja tämä on valitettava trendi, kun langanlaihat miehet treenaavat kovaa, lihaksisto on kovilla ja hypätään vähän liian pitkiä hyppyjä. Tähän asiaan pitäisi lajissa pystyä puuttumaan, Nikunen sanoo lähetyksessä.

Leyhe nähtiin tolpillaan ja hän heilutti yleisölle, kun häntä lähdettiin viemään moottorikelkan perässä saamaan hoitoa.

Suomen molemmat edustajat, Antti Aalto ja Niko Kytösaho, etenivät torstain mäkikisaan. Aalto oli karsinnan 17:s ja Kytösaho 22:s.

Lue myös:

Katso tallenne: Aalto ja Kytösaho Trondheimin mäkikisaan, saksalaishyppääjän kaatuminen säikäytti

Japanilaishyppääjä ponnisti järisyttävän mäkiennätyksen – asiantuntija kritisoi tuomaristoa: “Turha pelleillä urheilijoiden terveyden kustannuksella”

Mäkihyppy ja painonpudotus kuuluvat entisten ja nykyisten hyppääjien mielestä aina yhteen, sillä jokainen gramma vaikuttaa – "Jos haluaa lentää pitkälle, silloin pitää olla kevyt"

Suomen mäkihyppääjien laihdutusesimerkit saivat asiantuntijat korostamaan malttia, kysymykset painosta ovat hankalia ammattilaisillekin: "Ylilyöntien riskit ovat suuret"

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat