1. yle.fi
  2. Urheilu
  3. koronavirus

Hallituksen linjaus koronaviruksen varalta iskee urheilutapahtumiin – esimerkiksi SM-liigaa ei voida pelata yleisölle

Torstaina pidetyssä tiedotustilaisuudessa hallitus linjasi, että yli 500 henkilön yleisötilaisuudet peruutetaan toukokuun loppuun asti.

Holmenkollenilla kilpailtiin viime viikonloppuna hiihdon maailmancup-kilpailut ilman yleisöä. Kuva: Lehtikuva / AFP

Hallitus antoi torstaina linjauksensa koronavirustartuntojen hillitsemiseksi. Pääministeri Sanna Marin kertoi tiedotustilaisuudessa, että hallitus suosittaa kaikkien suurten yli 500 henkilön yleisötilaisuuksien peruuttamista toukokuun loppuun saakka. Tämä suositus koskee luonnollisesti myös urheilutapahtumia.

Käytännössä tämä tarkoittaa sitä, että jääkiekon SM-liigan ja muiden maan suurimpien palloilusarjojen otteluita ei voida pelata yleisölle. SM-liiga tiedotti torstaina, että ainakin loput runkosarjan ottelut pelataan tyhjille katsomoille.

Miesten ja naisten Korisliiga keskeytetään väliaikaisesti. Lopullinen päätös koripallon pääsarjojen jatkosta tehdään 19. maaliskuuta.

Vantaalle viikonlopuksi suunniteltu joukkuevoimistelun maailmancup-kilpailu on peruttu.

Torstaina Suomessa käydään ampumahiihdon maailmancupia Kontiolahdella. Kilpailualuetta tyhjennetään tällä hetkellä yleisöstä, mutta viikonlopun kilpailut on tarkoitus järjestää normaalisti.

Yle Urheilu seuraa hallituksen tekemän päätöksen vaikutuksia suomalaiseen urheiluun täällä.

Lue myös:

Näin hallituksen linjaus vaikuttaa suomalaiseen urheiluun – kotimainen jääkiekko myllerryksessä, palloilusarjoja peruttu

Yli 500 ihmisen tilaisuudet perutaan toukokuun loppuun saakka, hallitus varautuu taudin leviämiseen lisätalousarviolla

Koronavirus vaikuttaa nyt jatkuvasti urheilutapahtumiin maailmalla – pysy kartalla tilanteesta Yle Urheilun seurannassa

Ampumahiihdon maailmancup loppuu Kontiolahdelle – Oslon päätöskisa on peruttu

SM-liigan pudotuspelien peruminen mahdollista: "Taloudelliset menetykset ovat sellaista suurusluokkaa, että ei olla aikaisemmin nähty"

Koronaviruksesta johtuva yleisökielto iskee myös seurojen talouteen – HIFK:n viestintäpäällikkö: "Kyllähän tästä osumaa otetaan"

Matilda Nilssonin piti debytoida MM-kisoissa, mutta ne peruttiin – nyt vaarassa on myös KalPan historiallinen SM-finaalisarja:"Elämäni suurin pettymys"