1. yle.fi
  2. Urheilu
  3. koronavirus

Näin hallituksen linjaus vaikuttaa suomalaiseen urheiluun – kotimainen jääkiekko myllerryksessä, palloilusarjoja peruttu

Yle Urheilu seurasi torstaina, kuinka hallituksen suositus yli 500 hengen yleisötapahtumien peruuttamisesta vaikuttaa Suomen urheiluun.

Kontiolahden maailmancupin kilpailualueelle ehdittiin ottaa torstaina jo yleisöä, mutta hallituksen koronaviruslinjauksen jälkeen tapahtumapaikka tyhjennettiin. Kuva: Tomi Hänninen / Yle

Suomen hallitus on linjannut torstaina, että kaikki yli 500 hengen suuret yleisötapahtumat perutaan toukokuun loppuun saakka. Yle seurasi torstaina linjauksen vaikutuksia kotimaiseen urheiluun.

klo 23.34: Suomen Palloliiton hallitus on päättänyt, että jalkapallon miesten Suomen cupin neljännesvälierät, miesten ja naisten futsal-liigan sekä miesten futsal-ykkösen runkosarjan päätöskierrokset pelataan ensi viikonloppuna ilman yleisöä. Muu liiton alainen kilpailutoiminta on peruttu maaliskuun loppuun saakka.

klo 22.42: Jääkiekon miesten SM-liigan pudotuspelit lykkääntyvät ainakin viikolla koronaviruksen takia. Pudotuspelien ensimmäisen kierroksen oli määrä alkaa ensi tiistaina 17. maaliskuuta.

klo 21.30: Suomen miesten jääkiekkomaajoukkueen päävalmentaja Jukka Jalonen kertoo Yle Urheilun haastattelussa, että miesten MM-kisojen peruminen olisi hänen mielestään järkevää. Jalosen mukaan urheilua tärkeämpää on se, että viruksen eteneminen saadaan nyt pysäytettyä.

klo 21.15: Naisten jääkiekkoliigan finaalit on jouduttu perumaan. Suomen jääkiekkoliiton toimitusjohtaja Matti Nurminen vahvisti Yle Urheilulle, että käytännössä kaikki liiton alaiset sarjat on keskeytetty.

klo 21.13: Jääkiekon alle 18-vuotiaiden poikien MM-kilpailut on peruttu koronaviruksen takia. Asian vahvisti Yle Urheilulle Kansainvälisen jääkiekkoliitto IIHF:n varapuheenjohtaja Kalervo Kummola.

klo 20.25: Suomen urheiluliitto (SUL) tiedotti, että useita kevään yleisurheilukilpailuja perutaan tai siirretään syksyyn. Moukarinheiton ja keihäänheiton talvimestaruuskilpailut perutaan, kuten myös Vantaalla 22. toukokuuta järjestettävä Kultainen Keihäs -kilpailu. Maantiejuoksun, maastojuoksun ja maantiekävelyjen SM-kilpailut huhti-toukokuussa joko perutaan tai siirretään syksyyn, mikäli SUL löytää kilpailuille sopivan päivämäärän.

klo 20.10: Jääpalloliiton puheenjohtaja Jari Kettunen arvioi, että jääpalloliigan finaalien pelaaminen tyhjille katsomoille tarkoittaa kymmenien tuhansien eurojen tappioita järjestäville seuroille.

klo 19.37: Suomen maastohiihtomaajoukkue palaa Suomeen Pohjois-Amerikasta koronavirusepidemian takia. Kanadan Quebecissa oli määrä kilpailla kauden viimeinen maailmancupin osakilpailu. Maajoukkueen kausi maailmancupissa on siten ohi.

klo 19.07: Kontiolahdella ampumahiihdon maailmancupissa urheilijat joutuivat odottamaan pitkään, ennen kuin päätös miesten pikakilpailusta tehtiin. Kilpailu käytiin lopulta ilman yleisöä. Ampumahiihtäjät pohtivat ratkaisua kisan jälkeen Yle Urheilulle.

klo 18:31:Urheilujohtamiseen -ja markkinointiin erikoistunut Jaakko Haltia Turun ammattikorkeakoulusta arvioi, että koronaviruksella on valtavat taloudelliset vaikutukset suomalaiseen urheiluun.

klo 18:12: Uimaliitto tiedottaa, että uinnin Nordic Tourin Helsingin kilpailu on peruttu. Liitto on peruuttanut myös kaikki uintiurheilun kilpailutapahtumat toukokuun loppuun saakka.

klo 18:08: Salibandyliiton sarjat pysähtyvät toistaiseksi perjantaista lähtien. Kauden ennenaikaiseen päättymiseen liittyvistä toimenpiteistä tiedotetaan maaliskuun lopussa. Liitto suosittelee myös, että liiton alaiset toukokuun loppuun mennessä järjestettävät turnaukset ja leirit perutaan tai siirretään.

klo 17:59: Hiihtoliitto tiedottaa peruneensa alaisiaan kilpailutapahtumia kotimaassa. Peruttuihin tapahtumiin kuuluvat muun muassa nuorten SM-hiihdot, mäkihypyn sekä yhdistetyn suurmäen SM-kilpailut ja alle 18-vuotiaiden naisten pienmäen SM-kisat mäkihypyssä ja yhdistetyssä.

klo 17:50: Suomen Jääpalloliitto tiedottaa, että Bandyliigan mitaliottelut pelataan tyhjille katsomoille.

klo 16:50: Pesäpalloliitto tiedottaa, että kaikki sen järjestämät tapahtumat perutaan maaliskuun loppuun saakka mukaan lukien miesten, naisten ja tyttöjen SM-hallilopputurnaukset.

klo 16:40: Kaikki Käsipalloliiton alainen kilpailutoiminta keskeytetään toistaiseksi perjantaista eteenpäin. Liittohallitus kokoontuu seuraavan kerran torstaina 19. maaliskuuta käsittelemään tilannetta uudelleen.

klo 16:24: Jääkiekon Mestis tiedottaa, että sen hallitus esittää liittohallitukselle pudotuspelien ja karsintojen perumista kuluvan kauden osalta. Liittohallitus kokoontuu tekemään lopullisen päätöksen torstai-illan aikana.

klo 16:09: Ylläs–Levi-massahiihtotapahtuma sekä maastohiihdon Hopeasompa-kilpailu on peruttu.

klo 15:39: Lentopalloliitto on päättänyt pysäyttää sarjatoimintansa toistaiseksi lukuun ottamatta miesten Mestaruusliigan seitsemää jäljellä olevaa ottelua. Nämä ottelut pelataan tyhjille katsomoille loppuviikon aikana.

klo 15:19: Jalkapallon Veikkausliiga kokoontuu perjantaina keskustelemaan mahdollisista muutoksista kauden aloitukseensa. Kauden on aikataulun mukaan tarkoitus alkaa 11. huhtikuuta ja toukokuun loppuun mennessä pelataan ohjelman mukaan 61 ottelua.

klo 15:15: SM-liigan toimitusjohtaja Riku Kallioniemi kertoo, että liigan pudotuspelien peruminen on mahdollista.

klo 14:56: Jääkiekon KHL-seura Jokerit pelaa kaikki loppukauden kotiottelunsa ilman yleisöä.

klo 14:55: Kontiolahdella ampumahiihdon maailmancupin kilpailualuetta tyhjennetään yleisöstä. Tämän päiväinen kilpailu järjestetään normaalisti ilman yleisöä.

klo 14:54: Kaikki kansalliset koripallosarjat keskeytetään toistaiseksi koronaviruksen takia torstaista lähtien, tiedottaa Koripalloliitto. Lopullinen päätös pääsarjojen jatkosta tehdään 19. maaliskuuta.

klo 14:53: SM-liiga tiedottaa, että kaikki runkosarjan viimeiset ottelut pelataan tyhjille katsomoille.

klo 14:43: Voimisteluliitto tiedottaa, että joukkuevoimistelun maailmancup-kilpailu ja sen oheistapahtumat Vantaalla perutaan.

klo 14:39: Ylen suorassa erikoislähetyksessä puitiin myös koronaviruksen hillitsemiseksi tehtyjen linjausten vaikutuksia urheiluun.

klo 14:32: Helsingin IFK on tiedottanut, että torstain HIFK–JYP-otteluun ei saa päästää yleisöä hallituksen torstaina antaman suosituksen vuoksi.

Yle Urheilu kerää tietoja koronaviruksen vaikutuksista urheiluun maailmalla tähän juttuun.

Lue myös:

Hallituksen linjaus koronaviruksen varalta iskee urheilutapahtumiin – esimerkiksi SM-liigaa ei voida pelata yleisölle

Yli 500 ihmisen tilaisuudet perutaan toukokuun loppuun saakka, hallitus varautuu taudin leviämiseen lisätalousarviolla

Koronavirus vaikuttaa nyt jatkuvasti urheilutapahtumiin maailmalla – pysy kartalla tilanteesta Yle Urheilun seurannassa