Suora

  • Monikieliset perheet
  • Urheiluruutu
  • Urheiluruutu

Matilda Nilssonin piti debytoida MM-kisoissa, mutta ne peruttiin – nyt vaarassa on myös KalPan historiallinen SM-finaalisarja:"Elämäni suurin pettymys"

KalPan Matilda Nilsson ehdottaa, että jäähalliin otettaisiin 500 henkilöä sisään.

jääkiekko
Matilda Nilsson
Matilda Nilsson toivoo, että naisten liigan finaalisarja viedään joka tapauksessa läpi.Tomi Hänninen

Suomen hallitus suositteli torstaina, että kaikki yli 500 ihmisen yleisötilaisuudet perutaan toukokuun loppuun asti. Päätös vaikuttaa merkittävästi suomalaisiin urheilutapahtumiin, ja monissa palloilusarjoissa pelataan par'aikaa kauden tärkeimpiä pelejä.

Niin myös jääkiekon naisten pääsarjassa, jonka loppuottelusarjan on määrä käynnistyä lauantaina.

Yksi epäonnekkaimmista on KalPan hyökkääjä Matilda Nilsson, jonka oli määrä pelata ensimmäistä kertaa jääkiekon naisten MM-kisoissa. Nilssonin kisamatka peruuntui, kun Kansainvälinen jääkiekkoliitto IIHF päätyi perumaan Kanadan Halifaxin MM-kilpailut koronaviruksen vuoksi.

Nyt vaarassa ovat myös naisten pääsarjan finaalipelit.

– Iso pettymys tuli jo, että MM-kisat perutaan. Näkisin vaihtoehtona, että otetaan sitten 500 katsomoon, toimihenkilöt sun muut siihen laskettuna. Toivon sydämeni pohjasta, että näitä finaaleja ei nyt peruta. Iso haaveeni on ollut aina pelata naisten finaaleja Suomessa korkeammalla tasolla, Nilsson kertoi tuoreeltaan Yle Urheilulle.

KalPa pelaa historiansa ensimmäistä kertaa naisten loppuottelusarjassa. Ensimmäinen kerta naisten finaaleissa olisi ollut myös Nilssonille.

– Meillä olisi huomenna lähtö Espooseen. Toivoisin, että mieluiten tänään tulisi tieto, lähdetäänkö vai eikö lähdetä ja mitä tehdään. Laitetaanko hallit kiinni vai ei, Nilsson mietti.

Kalpassa ei ole turhaan murehdittu

Finaalisarjan olisi määrä käynnistyä Tapiolassa lauantaina. Hallitseva mestari Kiekko-Espoo pelaa finaalisarjan Espoon Areenalla, jonne mahtuu tuhansia katsojia.

Nilsson uskoo, että myös Kuopiossa riittäisi katsojia.

–Yleisöennätys oli välierissä 464. Finaaleissa sanoisin, että menisi tuhanteen, tuhanteen viiteensataan ja yli sen. Pitää sitten varmaan lyödä raja johonkin, Nilsson pohti.

Lukuisia urheilutapahtumia on peruttu maailmalla yksi toisensa jälkeen. Nilssonin mukaan KalPassa ei silti oltu huolissaan SM-finaaleiden tilanteesta.

– Olemme vetäneet ihan peruskäsidesillä kuten muutenkin flunssakaudella. Emme ole mitenkään ylireagoineet.

Jos finaalit päädyttäisiin perumaan, myöntää Nilsson, että toipuminen voisi viedä pitkään.

– Sanoisin, että tällä hetkellä se olisi elämäni suurin pettymys urani kannalta. Ensikertalaisena olin lähdössä MM-kisoihin ja eilen teimme historiaa, että pääsemme pelaamaan SM-finaaleja. Ei minulla riitä sanat, miten iso pettymys se olisi. Varmasti menisi jonkin aikaa sulatella, että ne otetaan pois.

Naisten liigan finaalisarjan kohtalosta on määrä tiedottaa myöhemmin tänään.

Lue myös:

KalPan naisille historiallinen finaalipaikka – Kärpät kaatui ratkaisevassa koitoksessa Oulussa

SM-liigan pudotuspelien peruminen mahdollista: "Taloudelliset menetykset ovat sellaista suurusluokkaa, että ei olla aikaisemmin nähty"

Näin hallituksen linjaus vaikuttaa suomalaiseen urheiluun – kotimainen jääkiekko myllerryksessä, palloilusarjoja peruttu

Hallituksen linjaus koronaviruksen varalta iskee urheilutapahtumiin – esimerkiksi SM-liigaa ei voida pelata yleisölle

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat