1. yle.fi
  2. Urheilu
  3. Jääkiekon miesten SM-liiga

SM-liigan pudotuspelien peruminen mahdollista: "Taloudelliset menetykset ovat sellaista suurusluokkaa, että ei olla aikaisemmin nähty"

SM-liigan toimitusjohtaja Riku Kallioniemi kertoo, että pudotuspelien kohtalosta päätetään myöhemmin.

HIFK ilmoitti ensimmäisten joukossa pelaavansa torstaina tyhjille katsomoille. Kuva: Tomi Hänninen

Jääkiekon SM-liigan runkosarja pelataan loppuun ilman yleisöä. SM-liigan toimitusjohtaja Riku Kallioniemen mukaan mahdollisista jatkotoimista päätetään seurojen kanssa myöhemmin yhdessä.

– Mietimme seurojen kanssa, mikä on järkevin tapa edetä. Nyt kun saimme hallituksen tiedoksiannon, kokoonnumme pohtimaan, mitä se muuten tarkoittaa pudotuspelien osalta.

Hallitus esitti torstaina suosituksen, että 500 ihmisen yleisötilaisuudet perutaan toukokuun loppuun asti koronaviruksen leviämisen estämiseksi.

Sitä, perutaanko SM-liiga kokonaan, ei Kallioniemi suostunut spekuloimaan. Todennäköistä kuitenkin on, että myös pudotuspelit pelataan ilman yleisöä.

– Se vaikuttaa selvältä, ellemme saa uutta tietoa tämänpäiväisen perusteella, kun se toukokuulle saakka se suositus on. Se käytännössä tarkoittaa, että meillä ei pudotuspeleissäkään vielä valitettavasti voida laskea yleisöä sisään. Meidän täytyy suunnitella tämän tiedon pohjalta, mikä on järkevin tapa viedä kausi loppuun.

Kallioniemi myöntää, että taloudelliset tappiot ovat merkittävät.

– Kyllähän pudotuspelivaihe on keskeinen tulonmuodostuksellemme. Päivänselvää on, että tästä jää merkittävät tulot meillä syntymättä. Totta kai tilanne on täysin poikkeuksellinen. Ennennäkemättömät yhdestä asiasta johtuvat taloudelliset menetykset ovat suurusluokkaa sellaista, et ei olla aikaisemmin nähty.

Lue myös:

Näin hallituksen linjaus vaikuttaa suomalaiseen urheiluun – kotimainen jääkiekko myllerryksessä, palloilusarjoja peruttu

Hallituksen linjaus koronaviruksen varalta iskee urheilutapahtumiin – esimerkiksi SM-liigaa ei voida pelata yleisölle