1. yle.fi
  2. Urheilu
  3. Jääkiekon miesten SM-liiga

Koronaviruksesta johtuva yleisökielto iskee myös seurojen talouteen – HIFK:n viestintäpäällikkö: "Kyllähän tästä osumaa otetaan"

HIFK:n viestintäpäällikkö Petteri Linnavalli myöntää, että tyhjille katsomoille pelaaminen kirpaisee seuran taloutta.

HIFK ei saa tänään kotiottelussaan katsomosta tukea, sillä yleisöä ei päästetä halliin. Kuva: Tomi Hänninen / Yle

Jääkiekon SM-liigan viimeiset runkosarjan ottelut torstaina ja lauantaina pelataan koronaviruksen takia tyhjille katsomoille. Helsingin IFK kohtaa tänä iltana kotijäällä JYPin. HIFK:n viestintäpäällikkö Petteri Linnavalli on harmissaan tilanteesta, mutta viranomaisten päätösten mukaan mennään.

– Päätös on tämä, ja sen mukaan mennään. Lähdetään sen mukaan elämään eteenpäin, eikä nyt kannata jäädä tuleen makaamaan. Paha mennä ottamaan kantaa, onko päätös oikea, mutta sen ovat tehneet alan asiantuntijat ja kansan turvallisuudesta vastuussa olevat henkilöt, Linnavalli toteaa Yle Urheilulle.

– Ei tällaisia asioita ilman perusteita tehdä.

Jatkosta runkosarjan jälkeen ei ole vielä tietoa. On täysin mahdollista, että pudotuspelejä ei pelata tänä keväänä ollenkaan.

– Lauantaina runkosarja on taputeltu, ja siinä on tietysti mahdollisuus sellaiseen pieneen aikalisään. Mitään päätöstä ei kuitenkaan vielä ole, eikä mitään viestejä liigan suunnasta ole tullut, Linnavalli toteaa.

Seurassa koronavirustilanteen kehkeytymistä on seurattu tarkasti viime ajat, ja hygieniatasoa Helsingin jäähallissa on nostettu.

– Sen mukaan on menty, mikä viranomaisten suositus on ollut. Hygieniatasoja on nostettu sekä joukkueiden että asiakkaiden tiloissa. Saniteettitilat on siivottu päivittäin tehostetusti, jokaisella sisäänkäynnillä sekä vessoissa on ollut käsidesiä ja asiakkaita on informoitu. Mittaviin toimenpiteisiin oli ryhdytty kaikkien riskien minimoimiseksi.

Kolhu taloudelle

Taloudellisesti yleisön puuttuminen on luonnollisesti seuroille iso isku. Runkosarjan viimeisellä viikolla monet seurat pelasivat vielä isoista panoksista, ja yleisöä oli tulossa paikalle paljon.

– Panokset ovat kovat, ja yleisömäärä olisi ollut varmasti lähempänä kahdeksaa tuhatta. Kyllähän tästä osumaa otetaan.

Ottelu alkaa tuttuun tapaan kello 18.30, joten aikaa informoida ihmisiä etukäteen on muutama tunti. Aika pyritään käyttämään hyödyksi parhaalla mahdollisella tavalla.

– Meillä on viimeinen runkosarjan kotiottelu, ja pyritään saamaan kaikille tieto tästä poikkeustapauksesta. Onneksi nykyään on hyviä keinoja pitää yhteyttä ihmisiin.

SM-liigassa pelataan torstai-iltana seitsemän ottelun kierros, ja pelejä voi seurata Yle Puheen jääkiekkokierroksella kello 18.02 alkaen.

Lue myös:

Näin hallituksen linjaus vaikuttaa suomalaiseen urheiluun – kotimainen jääkiekko myllerryksessä, palloilusarjoja peruttu

SM-liigan pudotuspelien peruminen mahdollista: "Taloudelliset menetykset ovat sellaista suurusluokkaa, että ei olla aikaisemmin nähty"