1. yle.fi
  2. Urheilu
  3. ampumahiihto

Ampumahiihdon maailmancup loppuu Kontiolahdelle – Oslon päätöskisa on peruttu

Ampumahiihdon maailmancupin päätöskilpailut Oslossa on peruttu, joten maailmancup loppuu Kontiolahdelle.

Kuva: Tomi Hänninen

Ensi viikolle suunnitellut ampumahiihdon maailmancupin päätöskilpailut Oslossa on peruttu koronavirustilanteen vuoksi. Asian vahvisti Yle Urheilulle kansainvälisen ampumahiihtoliiton IBU:n edustaja Tore Boygard.

Tämän viikon maailmancupin osakilpailut Kontiolahdella pyritään hiihtämään läpi normaalisti, mutta ilman yleisöä. IBU vahvisti tiedotteessaan, että maailmancup päättyy Kontiolahden kilpailuihin.

Hallitus suositti tiedotustilaisuudessaan aiemmin torstaina kaikkien yli 500 ihmisen yleisötilaisuuksien perumista toukokuun loppuun saakka. Portit yleisölle torstain miesten pikakilpailuun oli Kontiolahdella jo ehditty avata kello 13.30. Jo paikalle ehtineet katsojat ohjattiin pois kisa-alueelta.

– Toimimme heti tiedotustilaisuuden jälkeen ja peruimme yleisölle avoimen tapahtuman. Tämä on todella poikkeuksellinen tilanne, sillä portit olivat jo auki, tapahtuman johtaja Tomi-Pekka Riihivuori sanoi kansainvälisessä tiedotustilaisuudessa Kontiolahdella.

– Tämän hetken suunnitelma on se, että huomisesta lähtien täällä stadionilla toimii ja kilpailee vain ja ainoastaan minimimäärä henkilöitä, jotka täällä tarvitaan. Pääsyä ei ole kenelläkään, joka ei kilpailun toteuttamiseen liity.

Tapahtuman johtaja Tomi-Pekka Riihivuori lehdistötilaisuudessa torstaina. Kuva: Tomi Hänninen

Yleisö ymmärsi tilanteen

Kempeleestä paikalle saapuneet Timo ja Sara Lauri olivat juuri päässet Kontiolahden stadionin porteista sisään, kun tieto kisan järjestämisestä ilman yleisöä tuli.

– Koronavirus ei pelottanut. Ajattelimme, että tulemme sisään vielä kun portit ovat auki. Paikalle tulosta emme käyneet keskustelua, mutta siitä kävimme, että olemme huolellisia, että kädet ovat puhtaana, kaksikko totesi Yle Urheilulle.

Hyvinkääläiset Jussi ja Leena saapuivat kisareissulle jo alkuviikosta ja ovat majoituspaikassaan keskittyneet hiihtämiseen. Koronavirus on mietityttänyt kuluneen viikon aikana.

– Kyllä se hieman pelottaa. Meillä on kaikille päiville liput, mutta sille ei voi mitään. Jos emme pääse katsomoon, niin sitten hiihdämme muualla.

Mutikaisen perhe oli saapunut Kontiolahden kisoihin jo kolmatta kertaa. Pettymys oli kova, kun kovaäänisistä kuului tiedotus siitä, että yleisön tulee poistua paikalta.

– Olisimme olleet neljä päivää hyvillä mielin paikan päällä, mutta nyt lähdetään kotiin Savonlinnaan. Nuolemme haavat ja tulemme seuraaviin kisoihin entistä vahvempana takaisin.

Päivitetty kello 18.07. Lisätty tieto, että IBU vahvisti tiedon ampumahiihdon maailmancupin päättymisestä Kontiolahdelle.

Lue myös:

Näin hallituksen linjaus vaikuttaa suomalaiseen urheiluun – kotimainen jääkiekko myllerryksessä, palloilusarjoja peruttu

Yhdysvaltain ampumahiihtäjät kiirehtivät aamuviideksi Joensuun lentokentälle ja lähtivät kotiin – joukkueen suomalaishuoltaja kertoo nyt yön tapahtumista: "Neljältä aamuyöllä alkoi hotellihuoneen puhelin soida"

USA:n ampumahiihtäjät lähtivät kotiin Kontiolahdelta – Trumpin julistama matkustuskielto pakotti todella nopeaan ratkaisuun