1. yle.fi
  2. Urheilu
  3. jääkiekko

Oliko kanadalaislehden twiitti jääkiekon miesten MM-kisojen perumisesta uutisankka? Suomen Jääkiekkoliiton puheenjohtaja vaitonaisena: "Jokainen voi tehdä oman ennusteensa"

Kanadalainen The Hockey News uutisoi jääkiekon MM-kisojen peruuntumisesta.

Suomi juhli jääkiekon MM-kultaa 2019. Kuva: Getty Images

Kanadalainen The Hockey News -lehti uutisoi torstaina, että jääkiekon miesten MM-kisat olisi peruttu koronaviruksen vuoksi.

Kansainväliset ja suomalaiset kiekkopäättäjät ryhtyivät välittömästi oikomaan kanadalaismedian väitteitä, ja vakuuttivat, ettei MM-turnauksen kohtalosta ole vielä päätetty.

Suomen jääkiekkoliiton puheenjohtaja Harri Nummela ei kiistänyt eikä vahvistanut kanadalaismedian tietoa.

– En pysty suuntaan tai toiseen vahvistamaan tuota tietoa. Olen nähnyt sveitsiläisen median otsikon noin 10 minuuttia sitten ja minulla ei ole mitään muuta tietoa asiasta kuin mitä mediasta olen lukenut. Olen ollut koronavirustilanteen takia toimitusjohtajan kanssa useita kertoja yhteydessä, mutta ymmärrykseni mukaan hänellekään ei tälläistä tietoa ole kantautunut, Nummelakertoo Yle Urheilulle puhelimitse.

Urheilutapahtumia on peruttu viime viikkoina ahkerasti ympäri maailman. Kanadaan suunnitellut naisten MM-kisat peruttiin viime viikonloppuna. Suomen hallitus antoi torstaina suosituksen perua kaikki yli 500 henkilön yleisötilaisuudet, minkä jälkeen esimerkiksi jääkiekon SM-liiga tiedotti pelaavansa runkosarjan loppuun ilman yleisöä.

– Olemme tietysti käyneet läpi tilannetta erityisesti sen jälkeen, kun kuulimme viranomaisten ja hallituksen linjaukset ja arvioineet, minkälaisia päätöksiä Suomen Jääkiekkoliiton on osaltaan tehtävä. Meillä on myöhemmin tänään puhelinkokous asiasta, Nummela kertoo.

Alle 18-vuotiaiden MM-kisat ovat niin ikään perumisuhan alla. Ne pitäisi pelata 16.–28.4. USA:ssa, mutta Yhdysvaltain presidentti Donald Trump on kieltänyt maahan matkustamisen Euroopasta, myös Suomesta.

– Meidän tietomme mukaan Kansainvälinen jääkiekkoliitto IIHF käsittelee asiaa 16.–17.3. pitämässään varsinaisessa hallituksen kokouksessa.

Jääkiekon miesten MM-kisat pitäisi pelata toukokuussa Sveitsin Zürichissä ja Lausannessa 8.–24. toukokuuta. Koronavirus on peruuttanut lukuisia tapahtumia myös Sveitsissä, ja myös maan jääkiekkosarja pantiin pakettiin ennen aikojaan.

Kisojen siirtäminen myöhäisempään ajankohtaan epätodennäköistä

Nummela ei pidä todennäköisenä, että miesten kisoja voitaisiin siirtää pois Sveitsistä.

– Tämä on Kansainvälisen jääkiekkoliiton asia, mutta oma henkilökohtainen käsitykseni on, että kisojen siirtäminen Sveitsistä ei ole mikään todellinen vaihtoehto.

Nummela ei pidä todennäköisenä myöskään kisojen siirtymistä myöhempään ajankohtaan.

– Jos kävisi niin, että tilanne rauhottuisi, mikä on toivottavaa, niin kun menemme syksyyn, kansallisten liigojen kalenterista ei löydy sellaista aikaikkunaa, että MM-kisat voitaisiin pelata myöhemmin tänä vuonna.

Mutta mikä on oma henkilökohtainen arviosi, miten uskot, että miesten MM-kisojen käy?

– En lähde sitä arveilemaan, mutta varmaan tämänhetkisen tilanteen perusteella ja millaisia viranomaispäätöksiä eri puolilla tehdään, jokainen voi sen pohjalta ennusteen tämän asian suhteen laatia.

Lue myös:

The Hockey News: Jääkiekon miesten MM-kisat on peruttu – Kalervo Kummola kiistää tiedon

Uefalla kriisikokous ensi viikolla – ranskalaislehti: EM-kisat siirretään vuoteen 2021

SM-liigan pudotuspelien peruminen mahdollista: "Taloudelliset menetykset ovat sellaista suurusluokkaa, että ei olla aikaisemmin nähty"

Näin hallituksen linjaus vaikuttaa suomalaiseen urheiluun – kotimainen jääkiekko myllerryksessä, palloilusarjoja peruttu

Koronavirus vaikuttaa nyt jatkuvasti urheilutapahtumiin maailmalla – pysy kartalla tilanteesta Yle Urheilun seurannassa