Suora

  • Koruja juhliin ja mielenosoituksiin
  • Urheiluruutu
  • Urheiluruutu
  • Aviopari katoaa

Palloliitossa odotetaan Uefan päätöstä – Huuhkajien paikka EM-kisoissa ei ole vaarassa, vaikka turnaus siirtyisi: "Vahva luottamus siihen"

Palloliiton pääsihteeri Marco Casagrande uskoo, että EM-kisat pystytään siirtämään kesään 2021.

Jalkapallon EURO 2020
Huuhkajat FINLIE
Huuhkajat saattaa joutua odottamaan ensimmäisiä arvokisoja ensi vuoteen asti.Tomi Hänninen

Ranskalaislehti L'Equipen (siirryt toiseen palveluun) mukaan Euroopan jalkapalloliitto Uefa siirtää EM-kisat vuoteen 2021 koronavirustilanteen vuoksi. Uefa kokoustaa asiasta tiistaina.

– Meille kerrottiin tänään, että tiistaina on kokous, jossa käydään läpi eri skenaarioita. En pysty millään tavalla vahvistamaan tietoa kisojen siirtämisestä, Palloliiton pääsihteeri Marco Casagrande sanoo Yle Urheilulle.

Kansainvälinen jalkapalloliitto Fifa järjestää kesällä 2021 ensimmäistä kertaa 24 joukkueen seurajoukkueiden MM-turnauksen. Casagrande uskoo, että EM-kisat on siitä huolimatta sovitettavissa seuraavalle kesälle.

– Se vaatii keskusteluja Fifan kanssa joka tapauksessa. Tilaahan siellä on, naisten EM-kisat on heinäkuun puolesta välistä elokuun alkuun. Luulen, että se on sovitettavissa, Casagrande sanoo.

Marco Casagrande
Palloliiton pääsihteeri Marco Casagrande.AOP

Nyt Palloliitossa ei voi tehdä muuta kuin odottaa.

– Turha spekuloida, koska pidän selvänä, että Uefa hoitaa keskustelut Fifan suuntaan ja valmistelee, mitä vaihtoehtoja tässä ylipäänsä on seuraavien kuukausien aikana. Luotamme heihin. Me huolehdimme kansallisista sarjoistamme, ja niissä on ihan riittävästi puuhaa.

Casagranden mukaan käytännössä kaikki aika Palloliitossa menee nyt koronaviruksen aiheuttamien huolenaiheiden selvittämiseen ja seuraamiseen. Casagrande uskoo, että Huuhkajien saavuttama EM-kisapaikka pysyy voimassa, vaikka turnaus siirrettäisiin.

– Nopeasti asiat muuttuvat. Pidetään pää kylmänä ja kuullaan tiistaina Uefalta lisää, miten asiat etenevät. Minulla on vahva luottamus siihen, että kun paikka on ansaittu, niin jossain kohtaa päästään näyttämään, mitä osataan.

Palloliitto tiedotti torstaina, että Tampereella kesäkuussa pelattavan EM-kisoihin valmistavan Viro-ottelun lipunmyynti on keskeytetty. (siirryt toiseen palveluun)

Lue myös:

Uefalla kriisikokous ensi viikolla – ranskalaislehti: EM-kisat siirretään vuoteen 2021

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat