Bö jälleen voitokas Kontiolahdella, mutta Fourcade otti cupin voiton suhteen torjuntavoiton – pystypaikka Seppälän kohtalona

Jos takaa-ajokisa pystytään kilpailemaan lauantaina, ratkeaa miesten ampumahiihdon maailmancupin voittaja tuolloin.

ampumahiihto
Johannes Thingnes Bö
Johannes Thingnes Bö otti uran neljännen maailmancupin voittonsa Kontiolahdella.European Pressphoto Agency EPA

Johannes Thingnes Bö viihtyy Kontiolahdella. Norjalainen on juhlistanut paikkakunnalla niin maailmanmestaruutta kuin useaa maailmancupin osakilpailuvoittoakin. Neljännen voittonsa hän otti torstaina pikakilpailusta.

Bö ampui sekä makuu- että pystypaikan nollille, ja kun hän oli vielä ylivoimainen suksillakin, otti hän kauden 10:nnen ja uransa 48. maailmancupin voiton. Bö jätti kaudella muutaman osakilpailun väliin isyysloman takia.

Jos Kontiolahdella pystytään kisaamaan lauantaina takaa-ajossa, ei maailmancupin kokonaiskilpailu ratkennut vielä tässä kisassa Bölle. Martin Fourcadella on mahdollisuus kääntää tilanne hyväkseen.

Myös Fourcade ampui pikakilpailussa molemmat paikat puhtaasti, mutta hänen ammuntasuorituksensa kesti huomattavasti kauemmin kuin Bön. Viimeisellä hiihtokierroksella Fourcade pystyi kuitenkin kiristämään tahtiaan juuri sopivasti, ja hän ohitti viimeisellä kierroksella niin Emilien Jacquelinin kuin Vetle Sjåstad Christianseninkin.

Jacquelin hävisi Christiansenille hiihto-osuudella, mutta ranskalainen oli ampumapenkalla kisan pairhaimmistoa ja nappasi kolmannen sijan.

Suomalaisten odotukset kohdistuivat Nove Meston pikakilpailussa mainiosti onnistuneeseen Tero Seppälään. Seppälä onnistui ampumaan makuupaikalla nollat, mutta jälleen kerran pystypaikka oli hänelle murheellinen. Kaksi ohilaukausta pudotti Seppälän maailmancupin pisteiltä ja hän oli kisassa 43:s.

Jaakko Ranta pystyi ampumaan jälleen kerran varsin nopeasti, mutta viimeinen laukaus meni ohi. Ranta sijoittui kisassa 78:nneksi. Olli Hiidensalollakin oli ongelmia pystypaikalla ja hän ampui kolme ohilaukausta. Hiidensalon sijoitus oli 93:s.

Osa artikkelin sisällöstä ei ole välttämättä saavutettavissa esimerkiksi ruudunlukuohjelmalla.

Lue myös:

Ampumahiihdon maailmancup loppuu Kontiolahdelle – Oslon päätöskisa on peruttu

Kontiolahden maailmancup järjestetään ilman yleisöä

Joensuun kaupungin maailmancupin Kisatori on peruttu

Yhdysvaltain ampumahiihtäjät kiirehtivät aamuviideksi Joensuun lentokentälle ja lähtivät kotiin – joukkueen suomalaishuoltaja kertoo nyt yön tapahtumista: "Neljältä aamuyöllä alkoi hotellihuoneen puhelin soida"

USA:n ampumahiihtäjät lähtivät kotiin Kontiolahdelta – Trumpin julistama matkustuskielto pakotti todella nopeaan ratkaisuun

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat