Suora

  • Koruja juhliin ja mielenosoituksiin
  • Urheiluruutu
  • Urheiluruutu
  • Aviopari katoaa

Useiden Huuhkaja-pelaajien sarjat menivät tauolle – Saksassa ja Britanniassa pelit jatkuvat toistaiseksi

Pelejä on siirretty esimerkiksi Tanskassa ja Hollannissa.

Suomen miesten jalkapallomaajoukkue
Lukas Hradecky
Lukas Hradeckyn Leverkusen pelaa torstaina Eurooppa-liigassa Rangersia vastaan. AOP

Koronavirus on vaikuttanut merkittävästi myös Suomen miesten jalkapallomaajoukkueen pelaajien arkeen.

Merkittävimmin tilanne on vaikuttanut Italiassa pelaaviin, sillä siellä koronavirus on levinnyt hurjinta vauhtia Euroopassa. Italian kilpaurheilu keskeytettiin maanantaina eikä myöskään jalkapallon pääsarjoja pelata ennen huhtikuun alkua.

Palloliitto tiedotti keskiviikkona, että Italiassa pelaavat Jesse Joronen, Simon Skrabb ja Sauli Väisänen eivät ole mukana maaotteluissa Puolaa ja Ranskaa vastaan. Joronen ja Skrabb pelaavat Serie A:n Bresciassa. Väisänen edustaa Serie B:n Chievoa.

Myös Tanskassa maan pääsarjojen toiminta on keskeytetty ainakin kahden viikon ajaksi. Midtjyllandia edustavan Huuhkaja-kapteeni Tim Sparvin lisäksi Tanskassa pelaavat Markus Halsti, Pyry Soiri ja Joni Kauko.

Hollannissa Rasmus Karjalaisen Fortuna Sittardin ja Thomas Lamin Zwollen pelejä siirrettiin eteepäin. Hollannin pääsarjan tauko jatkuu ainakin huhtikuun alkuun, jonka jälkeen päätetään jatkosta.

Pohjois-Amerikan jalkapallon pääsarjan MLS:n pelit on keskeytetty ainakin kuukaudeksi. MLS:ssä Huuhkajista pelaavat Montrealin Lassi Lappalainen ja tällä hetkellä loukkaantuneena sivussa oleva Jukka Raitala sekä Minnesotan Robin Lod.

Myös Norjassa sarjat ovat tauolla näillä näkymin 15. huhtikuuta asti, joten Robert Taylorin SK Brann ei pääse tositoimiin vielä kuukauteen. Myös Juha Pirisen Trömsön pelit sarjaporrasta alempana on toistaiseksi siirretty eteenpäin.

Sen sijaan Glen Kamaran Rangersin ja Lukas Hradeckyn Leverkusenin Eurooppa-liigan torstain kohtaamista ei ole peruttu. Sen sijaan ensi viikon Mestarien liigan kohtaamiset on siirretty eteenpäin.

Saksassa ja Isossa-Britanniassa ei ole toistaiseksi tiedotettu myöskään pääsarjojen keskeyttämisestä.

Ruotsissa viikonlopun Ruotsin cupin pelit pelataan ilman yleisöä. Suomessa miesten jalkapallon pääsarja tiedottaa toimenpiteistä perjantaina. Miesten pääsarjan piti käynnistyä 11.4.

Suomen hallitus suositteli torstaina, että kaikki yli 500 henkilön yleisötapahtumat perutaan. Päätöksellä on merkittäviä vaikutuksia myös urheilutapahtumiin. Huuhkajien vierasottelut Ranskassa ja Puolassa päätettiin jo aiemmin pelata tyhjille katsomoille.

Myös Suomen naisten jalkapallomaajoukkueen lipunmyynti huhtikuun 10. päivä pelattavaan Portugali-otteluun on keskeytetty.

Euroopan jalkapalloliiton on määrä kokoontua tiistaina päättämään ensi kesänä pelattavan EM-lopputurnauksen kohtalosta.

Lue myös:

Palloliitossa odotetaan Uefan päätöstä – Huuhkajien paikka EM-kisoissa ei ole vaarassa, vaikka turnaus siirtyisi: "Vahva luottamus siihen"

Koronaviruksella valtavat taloudelliset vaikutukset suomalaiseen urheiluun – asiantuntija sanoo, että jääkiekko kärsii nyt eniten: ”Puhutaan miljoonista”

Juventuksen puolustaja Daniele Rugani saanut koronavirustartunnan

Huuhkajien ykkösvahti Lukas Hradecky on epidemia-alueella – pääseekö mukaan EM-kisoihin valmistaviin otteluihin?

Huuhkajien EM-kisoja ei välttämättä pelata ensi kesänä koronaviruksen takia – turnauksen järjestämiselle on ainakin kolme eri vaihtoehtoa

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat