KalPa-hyökkääjän painajainen kävi toteen, naisten SM-finaalit peruttiin – Jääkiekkoliitto asetti terveyden etusijalle: "Siinä ei silloin katsota, saadaanko kaikissa sarjoissa nimettyä Suomen mestaria"

Miesten SM-liiga tiedottaa myöhemmin omasta päätöksestään.

Naisten SM-liigassa ei ratkota tänä vuonna mestaruuksia. Kuva syyskuun avausturnauksesta. Kuva: Tomi Hänninen

Suomen Jääkiekkoliitto tiedotti torstai-iltana, että kaikki sen alainen toiminta lopetetaan tämän kauden osalta. Se merkitsee, että myöskään jääkiekon naisten SM-loppuottelusarjaa ei pelata loppuun edes tyhjille katsomoille.

– Tulemme käytännössä lopettamaan sarjatoimintamme tähän päivään kaikkien liiton alaisten sarjojen osalta eli Mestis ja siitä alaspäin. Pudotuspeliottelut jäävät pelaamatta ja mahdolliset loput runkosarjaottelut, Jääkiekkoliiton toimitusjohtaja Matti Nurminen kertoo Yle Urheilulle.

Hallitus tiedotti aiemmin torstaina, että se suosittelee perumaan kaikki yli 500 henkilön yleisötapahtumat.

– Urheilijoiden ja heidän läheisten ja kaikkien ihmisten terveys on ensisijainen asia. Siinä ei silloin katsota, tuleeko yksi jääkiekko-ottelu pelattua tai saadaanko kaikissa sarjoissa tänä vuonna nimettyä Suomen mestaria. Katsoimme, että se on ainut järkevä vaihtoehto tilanteen vakavuus ja laajuus huomioiden.

KalPan Matilda Nilsson ehdotti aiemmin torstaina, että SM-finaalit voitaisiin pelata osittain tyhjille katsomoille. Nilssonin piti debytoida ensin MM-kisoissa, mutta naisten MM-kisat päädyttiin perumaan jo viime viikonloppuna. KalPa kukisti ratkaisevassa välierässä Oulun Kärpät ja eteni historiallisesti ensimmäistä kertaa finaaliin Kiekko-Espoota vastaan, mutta nyt loppuottelusarjakin peruttiin.

Nurmisen mukaan otteluiden läpi viemistä ilman katsojia harkittiin.

– Toki asiasta keskustelimme, mutta hyvin vaikea meidän oli vaikea perustella itsellemme, että jos lähtökohtaisesti kaikki perutaan, miksi yhtä tai kahta ei peruttaisi.

IIHF:n varapuheenjohtaja Kalervo Kummola kertoi aiemmin Yle Urheilulle, että alle 18-vuotiaiden poikien MM-turnaus on peruttu. Alle 18-vuotiaiden kisat oli tarkoitus pelata Yhdysvalloissa.

Miesten MM-kisojen kohtalosta ei Suomen jääkiekkoliitossa vielä tiedetty.

– Kansainvälisen jääkiekkoliiton hallitus kokoontuu maanantaina ja tiistaina.

Lue myös: