1. yle.fi
  2. Urheilu
  3. Muu palloilu

Useat Suomen palloilusarjat peruttu kokonaan koronaviruksen takia – katso listaus täältä

Koronavirusepidemia on päättänyt kotimaisia palloilusarjoja – niin junioreilta kuin aikuisiltakin.

Kuva: Salibandyliitto

Isot palloilulajien liitot noudattavat koronavirusepidemian osalta Suomen hallituksen, terveysviranomaisten ja Olympiakomitean ohjeita. Tämä tarkoittaa sitä, että palloilusarjoja on päätetty ennen kauden loppumista.

Ohessa listaus lajiliittojen päätöksistä:

JALKAPALLO: Palloliiton hallitus (siirryt toiseen palveluun) on päättänyt keskeyttää liiton kilpailutoiminnan maaliskuun loppuun asti. Myös miesten Suomen Cupin neljännesvälieräottelut, miesten Futsal-Liigan, naisten Futsal-Liigan ja miesten Futsal-Ykkösen runkosarjan päätöskierrokset on siirretty.

Jalkapallon Veikkausliigan aloitusta on siirretty kesäkuulle. Kansallinen liiga käynnistyy "myöhemmin keväällä".

JÄÄKIEKKO: Jääkiekkoliiton hallitus (siirryt toiseen palveluun) on päättänyt, että kaikkien liiton alaisten sarjojen sarjatoiminta päättyy tältä kaudelta. Tämä tarkoittaa, että jäljellä olevat pelit perutaan kaikilla sarjatasoilla. Liitto tiedottaa päätöksen vaikutuksista kauden sijoituksiin ja kauden 2020–2021 sarjapaikkoihin tiedotetaan kevään aikana.

Myös jääkiekon SM-liigan kausi on peruttu.

SALIBANDY: Salibandyliiton hallitus (siirryt toiseen palveluun) on päättänyt pysäyttää kaikki Salibandyliiton sarjat perjantaista 13.3. lähtien. Pääsarjojen eli miesten ja naisten Salibandyliigan sekä miesten Divarin osalta sarjatoiminta pysäytetään toistaiseksi. Muiden Salibandyliiton valtakunnallisten ja alueellisten sarjojen osalta (juniorit, aikuiset, seniorit, erityisryhmät) sarjatoiminta loppuu välittömästi kauden 2019–20 osalta.

KORIPALLO: Suomen Koripalloliitto (siirryt toiseen palveluun) on päättänyt pysäyttää kaikki koripallosarjat torstaista 12.3. lähtien koronaviruksen takia. Myös miesten ja naisten Korisliigassa ja ykkösdivisioonassa kaudet on päätetty välittömästi. Nuorten valtakunnallisissa sarjoissa, senioreiden SM-sarjoissa, Unified-sarjoissa, pyörätuolikoripallosarjassa sekä aikuisten ja nuorten aluesarjoissa pelikausi loppuu välittömästi.

LENTOPALLO: Lentopalloliitto (siirryt toiseen palveluun) päätti pysäyttää lentopallon kaiken sarjatoiminnan toistaiseksi lukuun ottamatta miesten Mestaruusliigan seitsemää jäljellä olevaa runkosarjan ottelua, jotka pelataan tyhjille katsomoille kuluvan loppuviikon aikana.

KAUKALOPALLO JA RINGETTE: Suomen Kaukalopallo- ja Ringetteliitto (siirryt toiseen palveluun) on perunut kaikki lajien ottelutapahtumat perjantaista 13.3. lähtien. Tämä koskee kaikkia liiton ja sen jäsenseurojen alaisia ottelutapahtumia ja turnauksia sekä maajoukkuetoimintoja.

PESÄPALLO: Pesäpalloliiton johtokunta (siirryt toiseen palveluun) on tehnyt päätöksen perua kaikki liiton järjestämät tapahtumat 13.3. alkaen maaliskuun loppuun saakka.

Kotimaan Superpesis-kauden alku on siirretty kesäkuulle.

KÄSIPALLO: Suomen Käsipalloliiton liittohallitus (siirryt toiseen palveluun) päätti kokouksessaan, että kaikki Suomen Käsipalloliiton alainen kilpailutoiminta keskeytetään perjantaista 13.3. alkaen toistaiseksi.

JÄÄPALLO: Suomen Jääpalloliiton hallitus (siirryt toiseen palveluun) on päättänyt, että Bandyliigan mitalipelit pelataan tyhjille katsomoille.

Juttua päivitetty 18.50: Päivitetty tilannetietoja.

Lue myös:

Koronavirus vaikuttaa nyt jatkuvasti urheilutapahtumiin maailmalla – pysy kartalla tilanteesta Yle Urheilun seurannassa

Hallituksen linjaus koronaviruksen varalta iskee urheilutapahtumiin – esimerkiksi SM-liigaa ei voida pelata yleisölle

SM-liigan pudotuspelit lykkääntyvät ainakin viikolla: "On järkevää olla pelaamatta"

Koronaviruksella valtavat taloudelliset vaikutukset suomalaiseen urheiluun – asiantuntija sanoo, että jääkiekko kärsii nyt eniten: ”Puhutaan miljoonista”

Näin hallituksen linjaus vaikuttaa suomalaiseen urheiluun – kotimainen jääkiekko myllerryksessä, palloilusarjoja peruttu