Suora

  • Koruja juhliin ja mielenosoituksiin
  • Urheiluruutu
  • Urheiluruutu
  • Aviopari katoaa

Jalkapallon pääsarjojen aloitus siirtyy – Veikkausliiga käynnistyy kesäkuussa

Naisten jalkapalloliiga käynnistyy myöhemmin keväällä.

jalkapallo
KuPS:n mestaruusjoukkue yhteiskuvassa
KuPS juhli viime syksynä Veikkausliigan voittoa. AOP

Miesten jalkapalloliigan avaus on siirtynyt kesäkuulle koronaviruksen vuoksi. Veikkausliigan tiedotteen mukaan sarja käynnistyy, kun estotoimenpiteet eivät ole enää voimassa. Alunperin Veikkausliigan oli määrä käynnistyä 11.4.

– Hallitus linjasi hyvin selkeästi, että toukokuun loppuun asti yleisötapahtumat ovat kiellettyjä. Terveys edellä näitä asioita pitää miettiä. Se on hankala yhtälö seuroille, mutta asia on yhteinen Suomelle ja koko maailmalle. Siihen pitää reagoida, Veikkausliigan toimitusjohtaja Timo Marjamaa kertoi Yle Urheilulle puhelimitse.

Veikkausliigan mukaan kausi pelataan tiiviisti ja ottelumäärä pysyy samalla tasolla. Tarvittaessa kautta voidaan pidentää marraskuussa.

– Oletettavasti joudumme kiristämään pelitahtia, että pystymme sarjan vetämään läpi. Otteluohjelma pitää katsoa kokonaan uusiksi, kun Suomen cupiinkin tuli muutoksia. Sitten pääsemme katsomaan, mikä on mahdollista ja mistä joudumme luopumaan. Kaikkea ei urheilullisessa näkökulmassa välttämättä pystytä tässä poikkeusaikataulussa toteuttamaan, mutta se on valintoja, joita joudumme tekemään.

Euroopan jalkapalloliitto UEFA keskustelee ensi viikolla siitä, miten vuoden 2020 kansainvälinen jalkapallotoiminta järjestetään poikkeustilanteessa. Veikkausliigan mukaan uusi otteluohjelma voidaan rakentaa, kun UEFAn yleiset linjaukset ovat tiedossa ja kaikki aikataulumuutokset huomioitu.

Veikkausliigan päätös viivästyttää liigakauden alkua vaikuttaa merkittävästi myös seurojen arkeen.

– Urheiluseurat eivät Suomessa välttämättä kylvä äärimmäisessä rahassa. Tämä on hankala yhtälö, kun kaksi kuukautta katoaa pelijaksolta. Haastellisia aikoja seuroille varmasti tulee, Marjamaa päätti.

Myös naisten pääsarjan aloitusta on siirretty. Kansallisen liigan mukaan kausi käynnistyy "myöhemmin keväällä".

Jalkapallon miesten Suomen cupin neljännesvälieräottelut siirrettiin myöhemmäksi. Ne oli tarkoitus pelata tänä viikonloppuna ilman yleisöä.

Naisten Suomen cupin välierät siirrettiin elokuun ensimmäiselle viikonlopulle.

Juttua päivitetty 18.58: Lisätty Veikkausliigan toimitusjohtaja Timo Marjamaan kommentteja.

Lue myös:

Palloliitossa odotetaan Uefan päätöstä – Huuhkajien paikka EM-kisoissa ei ole vaarassa, vaikka turnaus siirtyisi: "Vahva luottamus siihen"

Uefalla kriisikokous ensi viikolla – ranskalaislehti: EM-kisat siirretään vuoteen 2021

Koronavirus iskee nyt myös Valioliigaan – Englannin jalkapallosarjat tauolle ainakin huhtikuun alkuun asti

Mestarien liigaa ei pelata ensi viikolla

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat