Ampumahiihtolegenda Martin Fourcade sanoo hyvästit ampumahiihdolle – "Kiitos tästä matkasta"

Yksi kaikkien aikojen ampumahiihtäjistä, ranskalainen Martin Fourcade päättää mittavan kilpauransa.

ampumahiihto
Martin Fourcade
Ampumahiihtolegenda Martin Fourcade on voittanut urallaan lukuisia arvokisamitaleja.Ullstein Bild / AOP

Martin Fourcade, 31,on jättänyt pysyvän jälkensä ampumahiihtomaailmaan. Hän on voittanut urallaan viisi olympiakultaa ja kaksi olympiahopeaa ja MM-kisoissa peräti 27 mitalia, joista 13 on kultaista.

Fourcade on seitsemällä perättäisellä kristallipallollaan kaikkien aikojen tilastossa kärjessä, kun lasketaan maailmancupin kokonaiskilpailujen voittoja. Hän on myös saavuttanut ennätyksellisesti vähintään yhden henkilökohtaisen kultamitalin kahdeksassa perättäisessä arvokisassa.

13 maailmancup-kauden aikana ranskalainen saavutti henkilökohtaista 82 osakilpailuvoittoa ja kaiken kaikkiaan 97 voittoa.

Fourcade kertoi sosiaalisen median sivuillaan, että lauantain takaa-ajokilpailu Kontiolahdella jää hänen viimeisekseen.

– Olisin voinut lopettaa päivä vuoden 2018 olympialaisten jälkeen, jolloin saavutin kolme uutta kultamitalia, mutta halusin vielä jatkaa, Fourcade kirjoitti Facebook-sivuilleen.

– Olen täyttänyt unelmani ja kokenut kaikkein kauneimpia tunteita. Olen taistellut ja voittanut. Olen myös kärsinyt. Olen kaatunut ja noussut. Mutta ennen kaikkea olen kasvanut.

Fourcade muisteli viime kautta, joka osoittautui aikaisempia vaikeammiksi, mutta totesi sen kasvattaneen vain lisää nälkää jatkaa uraansa. Viime kuussa Fourcade saavutti vielä kaksi MM-kultaa lisää.

– Uskon, että tehtäväni on nyt suoritettu, mitä tahansa tämän kauden tulokseksi tuleekaan. On aika sanoa hyvästi. Kiitos tästä matkasta, Fourcade kirjoitti.

View this post on Instagram

Time to say goodbye 💙

A post shared by Martin Fourcade (@martinfourcade) on

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat